Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Han är en stor kille , en cool kille! 

Hej på er! 

Jag tror bebisen har börjat inse att man faktist kan vara vaken mer än att sova numera 🙈 och det börjar ju kännas mer i vardagen nu! Eller nja, inte kännas kännas men lite mer utmaning har jag fått ibland. 

Idag var det Bvc och han hade på 10 dagar gått upp nästan 1 kg vilket skrämde livet ur tanten! 

Hon anser att man ”bör” öka med ca 150 G, de andra barnen brukade öka med 200-300 G! Men vadå? Alla är olika ? Han äter likt alla andra barn var tredje fjärde timme. 

Inga konstigheter! Och inte alls stora mängder . Jag har varit orolig att han ej ska ha ökat i vikt liksom … 

4060 G och 51 cm. Jag kan inte se att han ökat alls. Han är fortfarande en liten stor kille!

Han är fortfarande så mini. Hon kan dra åt helvete , jag tänker inte begränsa matningen av en bebis. Han sover vaknar äter när han vill. Jag har gjort exakt likadant med alla. Aldrig har någon tant tyckt annat än att det är rätt. Och han är då tidsinställd och brukar vakna till att det precis gått typ 3-4 timmar.

Bara för att ”testa” hennes tips om att inte mata han tills flaskan är slut helt , och att inte ge han mer mat när han pausat och vill efter ca 10-15 min ha mer, seriöst han är olycklig och gråter , han vaknar upp hela tiden och letar mat. Hon är så elak Bvc tanten! Nej han är normalstor. Jag bytte BVc direkt! 

Ingen Bvc tant har tidigare sagt att de andra barnen ökar i vikt ”för” mycket så nej detta är normalt. Får se när han har tid nästa gång och vad den nya tanten anser. 

Dagens bebis 🎉

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

4 thoughts on “Han är en stor kille , en cool kille! 

 1. Jösses vilken skum bvc sköterska,det är väll bra att dom går upp,hade det varit tvärtom hade hon nog gnällt om det med.
  Ässh gör som du känner bäst,sen är bvc frivilligt ,man måste inte ens gå dit 😊
  Vi är nästan aldrig där ,nån enstaka kontroll av syn och lungor o sånt men inget mer.
  Nu är det bog över ett år sedan så nu ska vi bar kolla syn på ena.
  Kram Camilla
  http://www.tiobarnsmamman.se

 2. Usch vilken hemskt tant ! Klart han ska äta när han vill ! Min 5mån väger lite över 8kg .. alla mina 3 har vart stora tjejer och de bara är så ! Ge han de han behöver ! Kan rekommendera Mammamia i kista! , deras BVC är jätte bra ! Min sköterska är precis den jag behöver med stöd för ersättning , hjälp i vaccin frågor och matfrågor. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *