Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Mer snittade barnmorskor!!!!

Som ni säkert läst hundra gånger var detta mitt tredje planerade snitt, IOM att det var tredje gången jag besökte en operationssal för att ta ut en bebis så var jag väldigt rutinmässigt van vad komma skall och visste i detalj hur allt skulle gå till, därav kunde jag önska mig mycket denna gången och hur jag ville ha det!

I en operationssal är det uppemot 10 personer som står runt dig, narkosläkare/sköterskor,barnmorskor,undersköterskor,barnläkare ,läkare , osv! 

Alla utbildade inom kejsarsnitt och operation och de har antagligen varit med om en hel del operationer. Men det garanterar inte att någon av dessa har eraferhet kroppsligt av kejsarsnitt och vet hur patienten mår eller känner inför alla stick och hugg.

Jag har alltid gillat bemötandet i operationssalen och känt mig väl bemött och trygg. 

Ni som snittats vet processen men ni som inte har kan jag berätta att jag och många andra i sverige ogillar skarpt spinalen! 

Den sätts mellan kotorna i ryggen och jag vet inte om jag är den enda i hela  sverige  som är svår stucken där!? 

Denna gången fick de använda sig av ultraljud i ryggen , ritningar och fler personal så jag inte skulle bryta ihop mer än jag gjorde! Säger bara smärta!!! Och om M hamnade i rullstol med personal som tog hand om han så betyder det att han såg hur jag led av att efter en timme få en tjock nål i ryggen .

Men det är inte det jag vill prata om. 

Eftervården , smärtan , allt som sker efter denna operation! 

Från nyopererad till på benen. Bedövningen ,känslan och vad som sker i kroppen.

Det händer massor under dessa timmar. Och varje gång de tröstar mig och klappar mig och säger att det snart är klart ,snart är du bra, det går fort,du är bedövad , det ska ej kännas si eller så brukar jag ställa frågan till personalen ”har du också snittats , vet du hur detta känns ”. 

Svaret jag fått alla dessa gånger har varit nej. I salen av alla dessa 10 personer var ingen av personalen snittade , varje gång de kom in i mitt rum med mediciner och hälsade på var ingen heller snittad förutom EN undersköterska som hade snittats två gånger! 

På hela avdelning 17 fanns hon där, hon som kändes som min bästa kompis jag kunde prata med om allt med och kände gemenskap genom våra kejsarsnitt. 

Hon visste precis vilken process jag gick igenom,hon hade alla svar på mina frågor och alla tips! 

Hon hade två kejsarsnitt i bagaget själv och vet ni hur glad jag blev!

Det var då jag insåg att det borde anställas fler snittade personal till kejsarsnitt avdelningarna på sjukhusen! 

Dom VET vad dom pratar om och vad DU som patient genomgår. Dom vet smärtan , dom vet hur en spinal känns och dom har alla tipsen du söker!

Som när jag var på uppvaket i 4 timmar och frågade hela tiden sköterskan där om det skulle bli såhär , om jag kunde göra sådär ,ligga såhär osv och allt Hon svarade var ”jag vet faktist inte jag ska ta och fråga ”, Gud så irriterande dom svaren var, där hade jag hoppats att någon med kejsarsnitt erfarenhet hade kunnat svarat på mina frågor .

Jag funderar på plugga till undersköterska och jobba på avdelning 17, vara den sköterskan som kan mina patienters smärtor och besvär utantill! 

Veta vad jag pratar om av erfarenhet och veta hur processen de genomgår ska gå igenom från sekund 1. Jag vill vara den som de kan känna gemenskap till som jag gjorde till hon på avdelningen. Det kändes så skönt att ösa ur sig allt och hon visste precis vad jag menade inte dom andra som läst i sina böcker att att en operation känns ,blöder och läker si eller så.

Jag skulle önska att staten lade ner mer pengar på att satsa på snittade barnmorskor på dessa avdelningar. Jag tror det skulle kännas väldigt bra för många av oss!


Vaginalt 1 gång snittad 3 gånger morsan!

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

One thought on “Mer snittade barnmorskor!!!!

  1. Hej ! Det är så roligt och underhållande när jag läser din fina kunskaps rik blogg . Själv har jag precis tryckt ut en liten bebis för en vecka sen och jag har fött henne vaginalt eftersom med mitt första barn gick det så bra och snabbt , hade tanken om att det skulle vara lika men tyvärr med andra gången så kändes det väldigt jobbigt jag va överburen och sedan när hon väl kom min ängeln, så födde jag henne vaginalt men jag sprack ända till anal öppningen ursäkta språket ☺️ Men jag vill bara fråga dig du som har varit med 3 kejsarsnittar ? Nu när jag har lidit av den naturliga sättet att föda , och jag kan säga lidit ordentligt att jag blev opererad i två timmar bara för mina bristningar , om jag någonsin väljer att bli gravid igen om nu jag vägar , mitt önskamål är att ha tre barn , men frågan är om jag nu råkar bli gravid igen men vågar inte gå genom ett vaginalt förlossning med tanke på komplikationer , kan de neka mig kejsarsnitt ? Kan jag välja själv hur jag vill föda mitt barn eller måste någon av högre makter godkänna det ???? Vill absolut inte förlösa naturligt igen även om de säger att jag ha gjort det två gånger blir så jäkla ledsen över att jag få nöja mig med två barn fast jag har velat ha tre 😔 Och helst denna gång en pojke 🙏😔 snälla kan du bomba mig ner med dina kunskaper och dina personliga erfarenheter när det gäller kejsarsnitt ? Så är jag evig tacksam 🙏 Du verkar vara en skön mamma och en väldigt fin person båda på utsidan och insidan ❤️🙏

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *