Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Bebisens namn kom till på Gotland.

Redan för 7 år sedan när jag trodde Mirabelle var en pojke kallade jag henne för Emilio . Men nej det är INTE vad bebisen ska heta nu trots att jag haft Emilio som namnförslag alla tre gånger . 

Namnet Emilio står mig väldigt nära pga en pojke men nu när jag såg han i tonåren så kändes det inte alls lika ”speciellt”.

Jag har också haft ett annat namn jag ville Chloe skulle heta – Romeo! Jag har alltid velat få en son och han ska heta Romeo. Alltid. Alltså alltid!!! Men nu heter varannan unge Romeo så känns inte lika speciellt .

Men ja det namnet var aktuell på min kommande namnlista likaså andra namn jag bara ”måste ha” som Jamie och Mason typ. 

Jag var hundra på en Romeo tills det verkligen inte accepterades av pappan och dessutom när jag tänker närmre på det börjar det bli uttjatat. 

Min lista av pojknamn sträcker sig till Haparanda och tyvärr gör det att det är sjukt svårt att bara välja ETT namn!

Många av namnen är namn som jag bara känt , när jag får en son SKA den heta så eller nu har jag chansen så ta det namnet dåååå.

 Men, när jag satt i en lekpark på Gotland med Chloe kom det fram en kille i Chloes ålder och lekte med henne.

Efter en stund ropade mamman på honom , var som att jag fick en uppenbarelse ! Mina ögon rullade upp och det sa typ ”tjiiiing”!! Där har vi det!!!!! Aldrig hört talas om namnet tidigare (tror jag) men där har vi det!!! 

Det lät unikt,fint, annorlunda och lite speciellt . Ett minne från semestern och en betydelse . 

Berättade för pappan som avskyr alla mina namnförslag och ”nekat”alla mina namn och hade tvingat sig till att ungen kunde väl tvingat få heta Maximilian som var min B plan. Allt han godkände på min lista var namnet Maximilian.

 Till min förvåning sa han ”han ska heta så nu är namnet klart”.

Alltså mitt mystiska namn jag fann i lekparken döpt efter en pojke där! Jag frågade hundra gånger om han är säker , och till nästa fråga då. Hur ska vi stava namnet ? För det finns olika stavningar därav olika namnsdagar och betydelser . Men jag vet stavningen nu tror jag och oavsett betydelsen är betydelsen för mig ödet, en semester som man kommer minnas . 

Alla barnens namn har en koppling till något. En plats en stad en händelse osv .

Baby E✨ försöker vänja mig att sluta tänka på alla 135 andra namn jag tänker ”men ska jag ändå inte ha detta ….”. 
Vill ni gissa ? Rätt gissning får en länkning .

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

4 reaktioner på ”Bebisens namn kom till på Gotland.

  1. Man kanske inte får gissa på fler amen jag gört, behöver ingen länk kng om ngn annan gissar på samma och det är rätt. :p

    Men så spännande att ni ändå hittade rätt namn på det viset, ska bli så kul att höra vilket det blir!

    Mina gissningar:

    Elian
    Elton
    Ebbe

  2. Om du verkligen ska ha ett ovanligt namn så varför inte Movits. Jag hade en kollega i våras vart son heter Movits. Eller varför inte Björk Iron som min systers barnbarn ska heta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *