Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Bara så hos mig? Eller hos alla ?

Måndag skriker alla ut på sociala medier! 

Funderade först om vi skulle isolera oss hemma idag pga all mask och grejer som går men så kom jag på att det inte spelar någon roll. Vi har iallafall avmaskat oss för säkerhetsskull. Ryser! Och så har vi varit hemma väldigt mycket nu.

Jag tänkte prata om en sak, morgonen! Morgonrutiner! 

Ibland känns det som jag är den enda i hela världen som har det såhär på morgonen? Känns som det blir mer och mer kaos desto fler och äldre man blir ? Kanske är så?

Vi vaknar ca 07, äter frukost och vid frukost ska den ena springa in och kissa 150 gånger trots att den redan kissat. Den andre ska klättra runt på bord och stolar. Den tredje ska trotsa vad den ska äta. Och där sitter jag med en frisyr likt Einsteins,osminkad, i min amningsbh och mjukisbyxor och undrar när jag kan springa iväg och klä på mig.

Under dessa upptåg så har jag då ex antal gånger höjt rösten, sagt till och tjatat ,”sitt ner”,”sätt dig och ät” ,”sluuuuta”,”vad ska du ha på mackan” osv osv … Så repeterar vi maskinen ca 10 gånger om så jag snart kräks på min röst. Kanske ska spela in och spela upp på bandspelaren ?

Och efter frukost ska vi klä på oss, borsta tänderna och borsta håret och beroende på vad klockan är sätta på ytterkläderna eller softa till Bolibompa. För skolan börjar 8.30 och dagis 9, och vi bor precis där. Brukar gå hemifrån ca 8.15-8.20.

Men det är sådant spring och röra. Känns som man går hundra cirklar i lägenheten tills vi kommer utanför dörren. ”sätt dig i soffan” och barnet är helt plötsligt i rummet , i köket , på toan , överallt !? 

”Sääääättt dig och ta det lugnt”. Och så ska det slöas med att sätta på sig strumporna ,”kom igen nu sätt på dig strumporna vi ska gååå”. Men nej då ska barnet Cajsa eller har fel färg på tröjan eller spillt vatten.

Vad hände med de lugna harmoniska morgnarna ? Är det skolans plikt som ej är en plikt än som stressar? 

För oavsett om det inte är skolplikt ännu så känns det ju inte okej att komma när man vill, man måste ju passa tiderna! Och att  passa tiderna är min expertis. Står där 40 min innan öppning, vad det än gäller.  

Jag minns de lugna alla morgnarna som om det vore igår. Ingen ville springa runt , idag låter vi som en hel elefantfamilj. Stackars granne! Eller vadå stackars granne !?!? Hans barn låter som 150 traktorer . Dessutom på tider vi lagt oss. Tar tillbaka mina ord om elefanter . 

Så, är det något jag ska ändra på? Hur får jag tillbaka det vi hade förr? Eller är det såhär och värre det kommer bli? Dom vill liksom leka och jag vill att vi tar det lugnt. Kanske jag som ska släppa lite loss ? 

Hmm…. Godmorgon ljuvliga måndag!

  

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *