Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Uppgjord annorlunda  tiggeri 

Oj jösses!

Hemma och barnen sover gott nu! Jag vet inte om jag ska dra över skämskudden eller skratta åt våran kväll!

Ni har nog tidigare läst hur jag avskyr dessa dörrknackningar under högtider som påsk och halloween, hur jag tycker det Både är pinsamt att knacka och störa andra människor och hur jag inte litar på vad folk ger för ”godis”. 

Jag har varnat  flera gånger och aldrig tillåtit mina barn att knacka dörr. Dom har inte ens vetat om det först nu.

Efter en stund övervägande så sminkade jag upp dom och gav dom en varsin korg. Dom såg så fram emot det men jag skeptisk.

Visst, den mest strängaste kan ändra åsikter också ibland, jag må ha dubbelmoral nu men försökte släppa detta.

Vi gick till 3 hus på våran gata , 3 våningar och 6 dörrar vardera.

Av dessa knackningar öppnade tre stycken enbart och resterande gav skäll eller stängde igen dörren. 

Där stod de tre som små fån och undrade varför.

Ena grannen förstod inte ens varför vi knackade på och sa ”jag fattar inte”, men efter en stund när han hade stängt sin dörr öppnade han igen (säkert googlat under tiden) och gav dom massor av mandariner och Coca cola. 

Nästa granne gav lite godis och den sista gav dom pengar!

 Jag stod ju nere i porten och skämdes ihjäl så ingen såg ju direkt mig, tänkte att nu tror dom att detta är tiggarbarn och ger dom pengar, haha.

Vi avslutade i vår egen port där ingen öppnade dörren förutom en granne som bara glodde som ett fån och stängde sin dörr typ , barnen liksom väntade och tittade på mig efter godis.

Fy, det här är anledningen till att jag bojkottat all sånt här.

 Tror dock våran gata är för gamla för sånt här. Det är Ju bara gamlingar här.

Tycker detta räckte. Men barnen var helt lyriska och fick mersmak för detta och började prata om hur de ska knacka på imorgon också .

Visst hade dom roligt, men om vi gör om detta igen ? Måste tänka igenom detta. Kanske väljer vi en annan gata där barn bor på. Kanske iscensätter jag vänner vi knackar på som sist när det var halloween.

 Känns som man lär barnen att tiggeri är okej. Den känslan jag fick.

Iallafall Chloe. Nu tror hon säkert man kan ta emot godis av okända. Måste nog ta ett snack med dom imorgon.

Känns faktist lite fel. Men jag tror också att det kanske ser annorlunda ut på någon annans gata. Där det bor massor av barn. Då kanske man inte hade tänkt på samma sätt som nu. Men oavsett så kändes det som jag vuxen lär mina barn att tigga. Lite dubbelmoral där. Påskmoral.

Godnatt !

  

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

3 thoughts on “Uppgjord annorlunda  tiggeri 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *