Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Tur i oturen , snurresprätt och dolda avgifter 

Jag har fått erfara ett inlägg jag skrev för fler månader sedan. Då hade jag inget barn i skolan, men nu har jag det .

Jag skrev om att den avgiftsfria skolan i sverige kostar pengar trots att det ej borde göra det. Skolan är ett måste och därmed borde inte man behöva betala mer avgifter utöver fritids.

En matsäck i veckan kan för någon vara en stor börda , eller som nu, de ska åka iväg på utflykt och behöver ha med sig en rejäl hjälm och pulka. Eftersom skolan är ny så finns det inte mycket till låns om det någonsin kommer finnas det.

Men till saken, vi har cykelhjälmar hemma men det funkar ej som pulkahjälm!

Så jag sökte efter halva stadium efter en billig hjälm som täcker hela huvudet, jag hade förväntat mig typ 99 kr. Nej idag kostar en hjälm hela 299 kr!! Bara för att de ska på utflykt och sedan kommer den ligga hemma i källaren. Det är såna här dolda avgifter kommunen borde göra något åt, det finns nog de barn som inte kommer kunna medverka på denna utflykten och det är så synd. Det är inte fröknarnas fel det är kommunen som borde bidra med en summa pengar till dessa dagar .

Och tex matsäck hit och dit,i längden är det pengar som flugit iväg till dessa dolda utgifter skolorna har som det inte pratas om.

Skolan är ett måste och därav borde allt var gratis , inte nog med att man betalar skyhöga summor för fritids. Man måste, man är tvungen så låt inte det kosta mer utöver det man betalar för att barnen ska kunna ha det bra.

Men jag köpte en hjälm och den på bilden som ni ser fick jag byta ut till en större idag. Väl framme på skolan hade jag  packat på  M trehundra lager kläder och sockor för att ej frysa i pulkabacken ,men det visade sig vara IMORGON dom ska på utflykt ! Bra där snurresprätt. Stress och snurrig är bara mitt mellannamn, vet inte hur många gånger dessa scenarion skett.

Men tur i oturen då hjälmen var för liten så jag kunde byta den till en ny, så imorgon ska de iväg på det påkostade äventyret med skolan. Hoppas alla barnen får följa med !
  

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

2 reaktioner på ”Tur i oturen , snurresprätt och dolda avgifter 

  1. Bra inlägg,har många gånger pratat om det.
    Även inträden för att gå på avslutningar,lucia och mer tar dom .
    Det ska man inte behöva betala.
    Frukt varje dag är oxå mycket för många.
    Ett tips är att kolla på fruktkampen på fb dom strider för detta.
    Mvh Camilla

  2. Håller med om att skolan ska vara helt avgiftsfri, barnen ska inte känna av att föräldrar tjänar olika
    Men jag håller inte med om att vi betalar skyhöga kostnader för fritids/förskola
    Tvärtom, jämför man med många andra länder är det billigt Titta bara på Danmark, där kostar en förskoleplats ca 3000-4000 kr/mån
    Vi ska vara tacksamma för den välfärd vi faktist har

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *