Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Ensamstående är sååååå fattiga

Alla gnäller över hur ensamstående föräldrar (oftast mammor ) har det så dåligt ställt och det är så synd om dom osv osv .

Jag själv som i många år varit ensam samt både vänner och bekanta och utomstående jag känner har haft en diskussion kring detta ! Det går alltid lika hett till.

Jag vet att som ensam försörjare kan det absolut vara svårare och man kan faktiskt ha det sämre då man lever på en lön och kanske har det svårt med jobbtider, men det beror på vad du har för jobb främst.   Absolut ! Det finns många som lider.

Men sedan finns det dom som är ensamma med sina barn som kan resa , shoppa , och kan ha det lika ”bra” som en komplett familj med två löner.

Jag kan bli så arg när jag läser överallt om hur de drar alla ensamstående över en kant , att folk eller samhället tagit för givet att om man är ensamstående så är man fattig och kan knappt få ekonomin att gå runt.

Jag har en vän som varit ensam i hela sitt liv och har ett barn i mina barns ålder . Hon blir lika arg som mig av denna hysterin och särbehandling kring ensamma mammor.  Hon har nästan en inkomst mer än en familj har tillsammans och hon reser och ger sitt barn det bästa livet man kan föreställa sig.

Hon kan känna sig kränkt när man antar att hon är en ”fattig liten ensam mamma ” när hon berättar att hon är ensamstående utan en närvarande pappa .

Som jag sa , en hel familj med ett enda barn kan vara lika ”fattiga ” som de stackars ”ensamstående mammorna ” alla gärna vill måla upp som  om det ens vore något tragiskt att just vara ensamstående.

Jag har älskat varenda sekund av det. Friheten.  Men samtidigt så blir livet ibland inte lika lätt när man har barn och måste passa tider osv .

Jag vet att man oftast ska liksom känna medlidande med de som är ensamma.  Det känns så , som om man automatiskt måste tycka synd om dom. För att  samhället målat upp det så. ”Stackars små ensamma mammor ”. Med detta vill jag säga att alla i Sverige har det olika. Du behöver inte vara ensamstående förälder för att ”lida”. En vanlig Svensson familj kan jämföras med en ensamstående mamma med.

Jag tycker man ska tänka till en eller två gånger extra innan man yttrar sig inför en ensamstående och drar denne över en och samma kant samhället gärna vill.  Det kan såra mer än man tror.

 

Hälsningar från en fd ensamstående mamma i flera år .

 

IMG_20141225_192306

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

En reaktion på ”Ensamstående är sååååå fattiga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *