Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

gåva till fröknar – är det förbjudet?

Idag när jag la upp en bild på instagram där jag köpt en god jul gåva till barnens ansvariga fröknar på dagis blev det en diskussion med delade åsikter kring det.

Under alla mina år jag gått själv på dagis och i skolan har fröknarna alltid fått en blomma / julkorg osv på terminsavslutningar. Nästan varje gång har man då haft en insamling på ca 10-20 kr där alla bidragit med det och man har då gått ihop och köpt en gåva till fröknarna , inget speciellt, bara att visa en omtanke , att man bryr sig och tack för att du tagit hand om barnen och en trevlig sak helt enkelt . För mig sitter detta i mitt huvud av vana , det har jag /vi alltid gjort sedan jag var mini. För mig ser jag det inte på som andra kan göra som att någon  nämnde att det kan jämföras med mutor och andra barn kan känna sig utanför osv .

Ett dagis hade förbjudit gåvor till fröknarna pga utanförskap vilket är en bra idé det också , jag förstår tanken och hade vi haft förbud hade jag självklart följt den regeln.

Men här finns det inga regler och jag hade förväntat mig som alla andra gånger att man får ett mail av någon förälder där det startas en insamling vilket aldrig dök upp . Så igår kände jag bara , ska jag baka ? Ska jag ställa något i personalrummet ? Väl inne på Coop fann jag miniblommor till ett mänskligt pris och det handlade om 7 fröknar , så varför inte tänkte jag då jag är sjukt nöjd med dom och vi har så bra kontakt.

Bara av vana , tradition och en trevlig sak , en god jul gåva och tack för denna terminen-grej !

Hur ser du på detta med gåvor till personalen ?

IMG_20141218_074810

 

 

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

4 thoughts on “gåva till fröknar – är det förbjudet?

 1. Jag tycker att om man vill uppskatta pedagogerna så får man göra det. Vi som jobbar sliter varje dag även om det är roligt och att få en uppskattning är så energigivande och det känns att man verkligen har gjort ett bra jobb. Utanförskapet förstår jag ur den synpunkt att vissa inte har råd men gäller inte det att vara medmänsklig också? Om jag köper något och märker att några inte har råd kan jag gärna skriva in deras namn också

 2. Det jag reagerade på var åsikten i kommentarsfältet som syftade till att det var ”typiskt svenskt” att inte vilja ge nått. Den generalingen är inget jag känner igen alls.

 3. Jag är uppvuxen med att mina föräldrar köpte något litet till fröknarna vid terminslut. Vi är 6 syskon så vi gick om fröknarna kan man säga i skolan :)
  Man gör som man vill/känner anser jag. Ett fint sätt att visa uppskattning behöver inte betyda att man ska köpa något, det räcker med ett kort/teckning som ens barn gjort också :) Det är tanken som räknas eller hur :)

  /Nadja

 4. Jag tycker man ska ge en gåva och det är absolut INTE muta! Jag kallar det uppskattning, jag ger alltid gåvor och dom klassas säkert som generösa och jag skriver ett tackkort (detta år i ett julkort med en hälsning) jag ger det till alla pedagogerna i min dotters grupp så det är ingen som känner sig utanför.

  Jag ger för att jag vill visa tacksamheten och uppskattningen för deras fina arbete =)
  Tycker fler ska göra det och skita i om det klassas som en muta, skulle du inte vilja få sådan uppskattning på ditt jobb?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *