Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Elboven och Agent ström

I 8 veckor har barnens dagis haft ett projekt där de ska ha samlat på sig erfarenheter och lärdom om energisparande och ström , vart det finns ström och hur det funkar ! De har fått uppgifter att klistra klistermärken här hemma där de vet att det finns el , tex så har de klistrat på kylskåpet , xboxen, tvn, och en vägg vi har där Angelina såg att det stack fram kablar !

Detta är ett samarbete dagiset har med företaget sisab för att spara på vår energi ! Vilket jag tycker är superbra , så bra att barnen får lära sig detta och jag slipper tjata om detta ; Dom liksom går runt här hemma och påpekar vart strömmen finns och påminner mig om att släcka lampor och stänga av vattnet för att inte slösa , för annars kommer elboven !

Dock är elboven Mirabelles största fobi då hon bokstavligen har darrat av skräck varje gång elboven varit på besök på dagiset , men alla är ju rädda för olika saker, hon har liksom elkablar som hår och ser läskig ut enligt henne , men hemma är det inga problem att prata om elboven !

Idag fick de diplom efter 8 veckors uppdrag på lite olika punkter de fått utföra , och en varsin mössa ! Nu är de officiellt el-agenter !

Hur känner ni kring detta med att lära era barn tidigt om slösa och spara ? Jag är en slösare , med ALLT! men försöker bättras, jag kan slänga pengar på allt och jag vägrar kolla mitt konto typ , men jag har tagit lärdom och försöker få barnen att lära sig att spara , både på vår energi och pengar .

Jag älskar att dagis hade detta som ämne och att det kom någon nytta ur detta , dom verkligen tog in det !

har ni några speciella tips kring hur ni sparar på energi där hemma ? hur ni lär barnen tex ?

 

10429401_10154806171810431_5667555529736798905_n

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *