Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Blondera håret på en 4 åring !

För ett tag sedan fick Angelina en ny liten kompis, nästan en liten minikopia av henne själv om jag får tycka det ! Dom är typ bästisar, dom är lika gamla -4 år och påminner mycket om varandra , minfolk!

Hon är också lika liten och nätt och har långt hår och ser ut som en docka !

Men , jag reagerade så starkt på hennes hår sekunden jag träffade henne ! Denna lilla 4 åriga flicka har BLONDERAT HÅRET!!!! hon hade en blond (ja riktig blondering ) OMBRE! om det varit en helblondering som vuxit ut eller ej vet jag inte men barnets ursprungsfärg är svart och detta var platina blont, jag om någon kan min blondering!  Jag fick en chock, tappade hakan och bara stirrade på henne och kläckte ur mig ett ”oj du har färgat håret” vilket i nästa sekund Angelina konstaterade att hon har och de började disskutera hennes hår och att hon också vill ha ”gult” hår som xx …

Jag tittade upp mot en annan vuxen där och såg förvånad ut och sa ”oj hur gammal är hon, hon har ju blonderat håret””ja det har hon” svarade den andra vuxna personen med ett leende och som om det vore en självklarhet att som 4 åring skaffa sig en RIKTIG ombre !

Alltså , jag finner inga ord, hon är så liten och så fin  och ja jag ska inte ljuga och säga att denna lilla flickan såg ut som en minidocka med sitt hår men i mina ögon too much och FÖR TIDIGT att som 4 åring blonderas! Jag vet att flickans ursprung är från ett samhälle där detta börjas  tidigt och de inte alls bryr sig om sånt eller har regler för åldersgräns på blondering, i deras värld är detta naturligt dock ! Jag blev så chockad . Jag hade förstått om barnet fått lite sprayfärg i håret men inte mer än så…

När jag frågade min Vän Patricia om hon ville Dip dye Mirabelles hår lila på topparna , då tänkte jag liksom 2 cm lila färg på topparna då svarade hon bestämt aldrig! Att hon aldrig färgar barns hår som är under 10 år . Det förstår jag ! Det var där jag fick mig en tankeställare , att dip dye ett barns hår är samma sak som att blondera en ombre .

Skulle aldrig falla mig i smaken att varken blondera eller färga barnens hår … inte ens när de är 15 år 😉

Jag tänker roliga sprayfärger i all ära men bleka håret … nej men jag är så chockad över den 4 åriga flickans hår haha .. När jag var 4 år visste jag inte ens vad sprayfärg var , jag lekte med dockor och hade tovigt hår .

Jag må verka så gammalmodig trots att jag är modern , men när det kommer till skönhet på barn är jag en  riktig bittertant och gammalmodig på sätt och vis, läppglans i transparent går bra att få testa hemma om man tjatar bara för jag har det men mina barn har fortfarande inte ens fått sminka sig mer än en ansiktsmålning, främst för att jag vill bevara den naturliga barn skönheten länge , jag vet ju själv hur man ”förstör” ögonfransar mm så fort sminket läggs på, sen tycker jag att det inte finns någon mening med smink för såhär små barn ! Jag var nog 13 år  första gången jag  använde maskara ..

Vad känner ni kring åldersgräns på hårfärg för barn ? 

modellllBIG NO NO att en 4 åring ska behöva se ut såhär !!!!

About atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

9 thoughts on “Blondera håret på en 4 åring !

 1. Helt fruktansvärt! Man ska lära sina barn att dom är vackra precis som dom är! Om man förändrar utseendet på dom när dom är så små hur ska dom då kunna acceptera sig själva som dom är?

 2. Oj nej jag skulle aldrig få för mig att färga barnens hår, när de kommer upp i tonåren så kommer de antagligen börja vilja testa själv och då är det ju desto svårare att stoppa det. Permanent hårfärg får de vänta med tills de är 12-13 iallfall!

  Mercy kör dipdye och slingor med hårkritor, jättepoppis på hennes skola :) Testa det på mirabelle? Det går ur i duschen och finns att köpa på glitter te.x.

 3. Förstår faktiskt inte hur man tänker om man låter sitt 4åriga barn få blondera håret.
  Tycker de borde finnas åldersgränser, tycker barn ska få vara barn så länge de kan, varför ska en 4 åring bry sig om sitt yttre?
  Nä finns inte i min värld. /S

 4. Nån gång när jag blonderade utväxten så blonderade jag även ca 5-6 cm av Vegas toppar som sen tonades ljusrosa.

  Kände inte att det var nån biggie, tror hon var typ 4 år? Eller kanske nyssfyllda fem kanske? Hon skulle ändå klippa sig ”om ett tag” så why not?

  Jag fick börja tona håret när jag var typ 9 år och har sen dess haft typ alla olika hårfärger, mina barn har sett mig blond (med & utan extensions), brun (med och utan extensions), orange, röd, svart/lila.. att jag skulle få en dotter som vill färga sitt hår känns inte så udda. Haha! Men alla föräldrar får ju välja själva. Skulle aldrig låta henne ändra hela sin hårfärg eller liknande men ja, blondering ett tag bara för att ljusa upp och sen en toning (båda bara i topparna) kändes inte alls som värsta grejen.

  1. Ps. Då är jag nog mer strikt med annat. Typ som att vi diskuterar mkt politik hemma, jag vill att alla mina barn (både bonus och bio) ska förstå politik, hur vissa saker hänger ihop osv. Plus att vi är rätt avdramatiserade kring utseende hemma. Jag har nästan aldrig smink, Vega är typ noll intresserad av att vara nån liten prinsessa osv.

   Tror man måste se till vilket barn man har? Hur detta barnet söker uppmärksamhet: om det är via utseende eller via andra sätt.

   Hade Vega varit brydd om sitt utseende, frågat ”är jag söt nu?” Osv så skulle man kanske ta andra beslut, men när det är en rolig grej så fuck it – varför inte?

 5. Sjukt! Nån jävla måtta får det vara på den här ”skönhets-crazy-hetsen”
  Det är barn. Och barn ser upp till oss vuxna, vi ska vara deras förebilder och föregå med gott exempel.
  Färga hår på ett barn är sjukt. Ett sätt att tala om för barnet att det inte duger som det är. Och helt ärligt funderar jag varje gång över alla mammor därute som gör läppar, näsor, kinder, bröst och allt vad det är. Vad ger man sina barn för värderingar.. Plus att det ju inte ens ser bra ut. Bara konstigt och onaturligt.
  Det är självklart upp till var och en, men på samma sätt dom du reagerar på att en förälder tar beslutet att färga en fyraårings hår (för barnet bestämmer ju knappast själv) så reagerar jag på alla som gör skönhetsingrepp och på så vis leder barnen in på i mina ögon ”fel” väg.
  Men son sagt. Alla är vi olika och nånstans så gör vi väl alla det vi tror är bäst för våra egna

  1. Håller med dig, vi som mammor är förebilder här, kan väl också skippa hårfärgning mm för att visa att vi också duger som vi är? Annars kan det hända att barnen uppfattar budskapet som ganska ihåligt, eller?
   Jag är extremt noga med att aldrig fixa mig, spegla mig, hålla på och välja kläder etc, sminka osv när barnen är i närheten, det är helt sjukt att kvinnor oavsett ålder tror att deras värde sitter i det yttre.

 6. Jag har inga barn men kan hålla med mammorna att det är bättre att färga själv i tonår eller vuxen. Min första lockpermanent var jag 11 år och mina första färgningar var jag 25 år. Och min mamma brukade säga ”min dotter har så fin naturlig hårfärg” innan färgningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *