Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

ge era barn lite socker för guds skull!

Hej allihopa ! Vi har idag varit i centrum – hela köret med mcdonalds ansiktsmålning leka med kompisar shoppa lite och köpa lördagsgodis! Nu är vi hemma och tittar på film och äter !

Ämnet jag tänkte prata om är – socker !! Lördagsgodis , godis överhuvud, bakelser , socker socker socker. .. nu vet jag att en hel drös med bittra kommer attackera mig men MIN BLOGG MINA ORD MINA REGLER MINA BARN !

Vi lever i en värld där det är grupperat i två olika socker kategorier ena gruppen bojkottar all sorts socker , barnen vet inte ens vad en kaka är och är 5 år och aldrig fått en smula sockerkorn. PÅ RIKTIGT! (Tro mig jag känner privat såna ) absolut inget illa menat mot er och era val angående socker.

Sedan finns det dom som börjar med socker och godsaker / lördagsgodis när barnen har åldern inne som kanske idag ligger på ca 3-4 år ? Dom bojkottar inte sockret helt men köper godis och annat med socker med måtta , till tillfällen som kalas , fredagsmys och lördagar (inget måste att ALLTID äta sånt på helgerna Heller och man kan skippa det helt vissa helger ) deras barn får äta allt med socker med måtta och för dom är det bara naturligt att ett barn med ”åldern inne ” får en påse godis på en lördag istället för en  russinask vilket är gott med men oftast brukar de som bojkottar godis ersätta med russin . Funkar det med men nu pratar vi godis (btw russin innehåller socker också ) .

Jag tillhör idag den gruppen som börjat rätt så nyligen ha kontinuerliga fredagsmys och lördagsgodis (inte alltid godis ) .

I vår familj är inte godis eller annan socker förbjudet men då JAG är på diet och gärna avstår från sådant blir det varken ofta eller stora mängder alls . Om man jämför mina barns godis med någon annans så får de knappt i sig godis .

På fredagsmys brukar jag oftast köpa ostbågar eller popcorn eller ostar och ölkorvar som de äter till film , men lördagarna har de koll på att man faktiskt FÅR äta godis och då brukar jag göra så att vi går till affären och de får välja en sak från godishyllorna. Tex en färdig lördagspåse eller en rätt så liten lösvikt godis eller kinderägg osv . Oftast väljer de kinderägg!

Där har vi deras godis , 1 kinderägg. Men jag försöker verkligen hålla godis och sånt till bara fredag och lördag .

Absolut händer det att det äts någon bulle eller klubba mitt i veckan ( YTTERST SÄLLAN )  men annars har jag en sund syn på socker när det kommer till mina barn . Men jag känner att de får veta vad godis är och de får äta godis med måtta . Dom är människor med , och de har en okej ålder för att börja längta efter lördagarna och introduceras för godis !

Jag tror Mirabelle var ca 2 år när hon första gången fick äta godis och klubbor , men en regelbunden lördagspåse introducerade jag nog för något år sedan , kanske när hon var ca 4 år !

Jag har aldrig bojkottat godispåsar och socker på kalasen , har haft det sedan de var 1 år . Det är kalas 1 gång per år och man ska självklart få äta godis då .

Ibland kan jag känna att folk målar upp godis som någon dödlig sjukdom , en del tycker jag överdriver med sitt förbud.  Jag respekterar absolut allas val av godis men i MINA ÖGON  så kan jag undra varför ?

Varför får inte ditt 5 åriga barn få en godispåse på kalas ? Bara en gång.  Varför får inte din 5 åring suga på en klubba en gång i veckan ?

En del är så rädda att barnen ska veta vad godis är, men jag har aldrig haft problem med barn som gråter efter godis. Aldrig i affären . Kanske för jag satt mina hårda krav kring hur det här med godis funkar ! ” bara på lördagar får man godis ” . Och nej , det går inte på repeat att varje lördag handlar om socker.  Ibland bakar vi ibland äter vi grönsaker eller frukt eller rawfood glass osv osv … men barnen vet att OM godis kommer på tal så gäller bara den dagen .

Ibland kan Angelina fråga mig varje morgon , ” vad är det för dag idag ..” för hon räknar dagarna till lördag .

Och där kan jag känna mig lyckad , att min predikan om lördag funkade.  Inget tjat på vardagar om godis , inget gråt i affären . För frågar du mig om vilken dag det är varje dag vet du att snart slipper du fråga om dagen och vi kan gå till affären !

Jag kan ibland tycka synd om de barn vi träffat som inte får slicka på en klubba ens , föräldrarna tror de ska få någon pest känns det som ibland.  Jag förstår tanken bakom jag vet att socker är skit men med måtta . Varför ska barnen  få äta en morotsstav istället för en god glass på lördagen ? en enda gång i veckan !

Föräldrar släpp tyglarna lite och våga vägra sockerförbud !

 

Idag fick Mirabelle och Angelina välja sitt lördagsgodis och de valde detta roliga kitet . Detta är allt de får på sin lördag i godisväg.

IMG_20141025_034006

 

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *