Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Att låta barnen knacka dörr

Snart är det påsk . Det innebär påskägg,påsk-kärringar och mängder av godis i vår familj ! När jag var liten(typ 13 år haha) brukade jag och mina tjejkompisar knacka dörrar och få påskgodis . Vi klädde självklart ut oss till påsk-kärringar och tyckte vi var hetast i världen och hade superskoj! Dörr efter dörr, vi tävlade om vem som fick mest godis . Det är ju någon sorts ”tradition” det här med påsk-kärringar och knacka dörr  , Ja när andra gör det och när jag var 13 år . En del gör det med sin småbarn .

Men tanken slog mig , ska mina barn verkligen få knacka dörr ? är dom för små? det är lite som trick or treat . I sverige har inte alla riktigt förstått den här saken med att knacka dörr och det kan vara irriterande för vissa . Det jag mest tänker är om folk lägger i något farligt i påsk-korgen? något förgiftat ? vem vet vilka sjuka människor det finns där ute och vad de har för syfte ..

Eller är jag för överbeskyddande nu ? Det känns lite sådär pinsamt att följa med barnen och ”tigga” godis , helst kanske det skulle varit mindre  pinsamt om de var 12-13 år och kunde ”tigga” själva. Jag menar inte att jag är i brist på godis , jag tänkte mer om jag skulle introducera dom till ”traditionen” med att knacka dörr som ”alla” andra barnen !?!

 

Brukar ni göra det ?

 

iPhone-påskägg

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

En reaktion på ”Att låta barnen knacka dörr

  1. Jag har väl tänkt att så länge barnen tycker att det är en rolig sak DOM vill göra, så kommer dom att få göra det även om jag också kan tycka att det känns jobbigt att ”tigga” godis. Men vi försöker bara knacka på dom som är kända grannar, som vi vet vilka dom är och här i villoområdet så har alla barn, alla förstår. MEn jag låter mina barn få avgöra om dom vill göra det… Mina valde att knacka dörr på Halloween, trodde inte dom skulle fatta i alla fall lilla fattade inget (inte ens 3 år) men stora på 4 år fattade och ville. Så lillasyster hakade självklart på. Det fick dom och det va dom glada för i över 1 vecka framåt. =) så för deras skull.. ”självklart ska dom knacka dörr…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *