Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Återigen smycken på barn …

Disskutionen kommer nog aldrig ta slut !

Och jag har ju inte fått säga mitt ord kring detta . Antingen är du med i FÖR-gruppen eller EMOT-gruppen . Det finns bara två grupper , eller jo , det finns en jag bryr mig inte vilket som gruppen också ! För de som inte ens har en smart åsikt kring detta . Mina 2 äldsta barn har örhängen , den ena lite äldre än den andra . men båda hade passerat 3 års gränsen, för det är min ”regel” . Jag är varken emot eller för, men att jag inte är för blir det nu lite dubbelmoral kring detta för hur kan jag inte vara för när mina barn har hål i öronen ?

Jo såhär är det , att pierca öronen är en vardagssak numera , trenden har tagit sig till sverige och många gör det så fort bebisen kan titta . JAG personligen skulle aldrig pierca ett barns öron under 1 år . Men det är jag , jag bryr mig verkligen inte om andra gör det ,jag dömer dom inte , absolut inte ! Men i min värld vill jag att barnet ska vilja själv ha det och be om det, dvs när barnet kan prata och det är väl runt 2-3 år dom börjar vilja saker och prata ! Jag skulle inte gå och ta hål i öronen på dom bara för att , bara för jag känner för det , för jag bryr mig ärligt talat inte om ett smycke i örat . Men när de själva visar intresse för det och har fyllt 3 år så är det okej .

Angelina började be om det långt innan hon var 3 år , jag körde en hel del skräckhistorier om det , hon tjatade tjatade och tjatade. Jag sa att när hon fyller 3 år som Mirabelle får hon göra det så på det viset blev det en liten ”regel” . I ett annat land är det någon sorts religiös trend liksom att vi firar jesus död, det är samma sak egentligen men bara det att inte vi som bor här kan förstå det !

Hade vi bott i det landet hade vi på rutin gjort hål i öronen på barnen . För vi hade inte vetat annat än att följa våra rutiner och traditioner. Men det är skönt att alla har valfriheten att göra hur de vill, och ett öronsmycke är ett simpelt smycke som bara kan tas ut på tre sekunder om man så skulle vilja det ! Tada !

Tycker att det är så heta disskutioner och debatter kring detta så man blir knäpp av att läsa ! Lugna ner er . Snälla, och nej att pierca ett barns öron är inte samma som att låta dom tatuera sig vid 3 år . För man har väl en hjärna och vet väl vad gränser och rätt är ?

Men som sagt , alla tycker olika, alla lever olika, alla har olika insyn i livet och alla gör olika med sina barn . Jag tycker att sånt är roligt när de själva ber om det, det blir lite som en gemensam sak att göra, dom ser ju upp till en och vill vara likadan ! Ingen har dött av ett stick i örat ..

 

Vad känner du kring detta ? har ni regler kring hål i öronen när det kommer till era barn ? 

 

1979694_10153934814695431_157880054_n

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

En reaktion på ”Återigen smycken på barn …

  1. Vår stora tjej har fått ta hål i öronen, eller pierca! Gjort av en utbildad piercare med kanyl! Skulle Absolut inte låta skjuta hål i öronen! Varken på barnen eller mig själv! Hon var 3, 5 år När hon fick hål öronen. Hon ville själv och hade tjatat om Det ett tag.. jag tycker inte man ska pierca öronen på barnen rent för tidigt! De ska själva kunna säga att de vill! Så inte under tre år kör Vi också med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *