Jag hör ofta att jag är en förebild för olika människor i olika situationer Men jag undrar vad är jag för förebild? vad har jag gjort för att vara en förebild? Det är ett stort ansvar att vara en förebild, för att folk ser upp till en förebild. Det är också en stor ära att få höra det. En förebild är något väldigt positivt i mina öron, det kommer inte från ingenstans, man måste förtjäna det.

Men frågan är vad har jag gjort för att förtjäna det?
Jooo jag har visat mina utslag i tv och jag intalade mig själv att jag var fin trotts utslagen. Det ända jag gjorde som var ”förebilds-aktigt” var att jag vågade stå emot min egen rädsla, fördomar och tankar. Jag tror att många hade gjort som jag i den situationen. Jag hade låtit min sjukdom ta över mitt liv och när jag fick chansen att leva min dröm så tog jag den. Jag var räddare att gå miste om min dröm än vad jag var att visa mitt rätta jag. Jag tänkte inte så mycket, jag bara gjorde, jag visste att det var då eller aldrig och om jag inte hade gjort det så skulle jag ångrat det resten av mitt liv och det var en större rädsla.

Men vad gör det mig till en förebild? vad har jag gjort som ingen annan har gjort eller skulle ha gjort i min situation? För mig är ordet förebild väldigt starkt och det krävs mycket för att förtjäna det.

Jag blir väldigt glad över att höra från folk att dom ser mig som en förebild, jag blir verkligen det, men jag förstår inte riktigt vart det kommer ifrån, jag menar jag vet ju varför men jag vet inte riktigt om jag håller med.

Det var bara en tanke som jag hade och ville dela med mig av. Tack till alla er som ser mig som en förebild, jag uppskattar verkligen det. Jag gör mitt bästa för att fortsätta så.

LOVE, ELLINOR

 

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: hej

  Du är en förebild för att du är du ❤

  URL:
 2. Postat av: Hanna

  Håller med föregående ”talare”! :)

  Det är DU som är underbar: din energi, ditt sätt att vara, din strävan efter sanningen.

  Lova att du tar hand om dig på alla sätt du kan nu när du är på väg tillbaka, du är så fin och värdefull.

  Söt är du också! Som bäst när du är naturell och naturlig! Med eller utan prickar, en pärla.

  <3

  URL:
 3. Postat av: Hanna

  Har du läst att Katrin Z fått psoriasis? Kanske ni kan få hjälpa av varandra, hon skriver om det på sin blogg: http://katrinz.se/

  Kärlek och styrka och mer kärlek till dig!!!

  URL:
 4. Postat av: Joakim

  Hej Ellinor,
  Jag såg ditt inslag på Fråga Doktorn idag.

  Jag är 46 år och har haft svår psorisis i nästan hela mitt liv. Jag var helt frisk vid födseln. Vid 8 månaders ålder fick jag min första psorisisfläck. Sedan gick det fort. Efter 2 veckor hade jag inte en frisk fläck på hela kroppen. Fullständig explosion enligt mina föräldrar.

  Jag har gått hos sjukvården hela livet. Men det har inte hjälpt så mycket. Jag har alltid trott att maten har en stor inverkan. Tyvärr tycker sjukvården inte detsamma så jag har aldrig fått någon hjälp från sjukvården om mina misstankar om födan.

  När jag var 28 år började jag själv experintera med kost. Jag såg hur min psoriasis ändrades när jag bytte kost. Dock blev jag aldrig frisk men mina misstankar besannades. Födan har stor påverkan på min psoriasis. De sista 5 åren har jag ätit exakt samma sak varje dag. Varje månad har jag bytt ut en sak i taget. Sedan har jag väntat i ca en månad för att se resultatet. Det tar så pass lång tid för att dra rätt slutsatser. Det är mycket olika produkter som försämrar min hud. Men de 2 absolut värsta grupper av mat som försämrar min psoriasis dramatiskt är mjölkprodukter och griskött. Till exempel en av det sista testet jag gjorde var att byta ut bacon mot nötfärs. Man kan tro att detta skulle ge ungefär samma resultat. Men jag har mycket mer frisk hud när jag äter nötfärs än bacon. Det är en grym skillnad. Jag har fått förklarat för mig att griskött påminner om människans egna uppbyggnad av muskler. Därför är det extra svårt för människan att bryta ned griskött än nötkött. Om det är anledningen till att jag blir bätttre i huden av att äta nötkött än griskött vet jag inte. Dock kan det vara värt att prova. För mig är det ingen tvekan.

  Jag ville bara delge dig mina resultat efter många års tester med mat. Något kanske kan hjälpa dig också.

  Hälsningar
  Joakim

  URL:
 5. Postat av: Anna

  Du beskriver det jättebra själv, att du vågar visa dina utslag i tv o i media, våga ha på dig vad du vill, visst man känner inte så alltid o man skyddar sig med långatröjor/byxor ibland, men du har iallafall vågat, många gånger!!
  Sen ser jag dig också som en förebild för du är så ärlig med sjukdomen, att du hatar den, alla känslor som man känner när man lever med den. Du inspirerar även mig att vilja ta kontakt med psoriasisförbundet och börja föreläsa eller hjälpa andra som lever med sjukdomen. Så som du hjälpt mig. /Anna 24 år. Levt med psoriasis sen jag var 8. Men som du har skrivit o som jag aldrig glömmer ”jag är inte min sjukdom” nä det är vi fan inte. Men jag undrar vilka personer vi hade varit om vi inte hade haft sjukdomen, hade man haft lika bra o fin förståelse för andra som ser annorlunda ut? Hade man haft en annan syn på människor o sig själv? Men såklart. Jag hade gjort vad som helst för att inte ha detta skitet på min kropp o jag tror jag ändå hade varit en fin människa!

  URL:

Lämna en kommentar