Bild 2014-04-29 kl. 20.54

Jag ligger nu i soffan och vill bara börja gråta. Det gör så sjukt ont i min rygg så jag vet typ inte vart jag ska ta vägen.. Den gör ont nere i svanken och varje gång jag rör mig lite så hugger det till och jag vill bara skrika.
Jag undrar om det i de här läget är så att jag ska ligga ner och vila ryggen för att det ska bli bättre, eller ska jag röra mig? Jag har verkligen ingen aning om vad det kommer ifrån. Det kan vara i samband med min mens som jag just nu har, men jag har aldrig fått så här av min mens tidigare… Skulle bli fett glad om någon av er kan hjäpa mig med vad jag ska göra, eller bara tips så att smärtan är mindre.

Kram på er alla, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Tilda

  Har läst massage-kurser och anatomi, kan definitivt vara pga mens, mensvärk kan sätta sig i ländryggen också. Annars kan det vara så att du har spända muskler i rumpan som kan stråla upp i ländryggen (Gluteus maximus) eller att kotor i ryggraden sitter fast lite bara (jättevanligt, händer hela tiden på alla). Tips är att lägga dig på golvet helt platt i 10 min/15 min. Vicka på höfterna när du ligger ner på golvet (tänk på att hela tiden ligga platt mot golvet). Då bör kotorna efter en stund släppa, det kan knaka lite med, men det är ingen fara. Hjälper inte det, så be någon i din omgivning (kevin tex) att massera din rumpa.

  Hoppas det hjälper, maila mig om du vill veta mer. KRAM

  URL:
 2. Postat av: Annica

  Hej Ellinor!

  Jag får ofta så sjukt ont i samband med mensen. Värme är skönt, värmekudde, har du ingen kan du lätt göra en själv. Blöt en handduk, vrid ur vattnet och lägger en plastpåse, värm i micron. Annars är det skönt att ligga på mage. Det är viktigt att inte bli allt för stilla utan upp och gå lite emellanåt. Krya på ryggen nu och hoppas det snart blir bättre. Kram Annica <3

 3. Postat av: Elin

  Hade exakt samma sak förra veckan:) det är ett lätt ryggskott och du ska antinge ligga eller stå. (Stod upp på varje lektion)

  URL:
 4. Postat av: Malin

  Jag får precis sådär ibland, utan koppling till mens. Och oftast får jag så om jag börjt mej ned o sen rätat upp mej hastigt eller om jag sträckt mig. Det känns som man blir huggen av en kniv varje gång, de e inte värk, de e smärta!!
  De brukar hjälpa av att bara ligga still o vila, annars brukar det bara bli värre för att man anstränger ryggen.
  Hoppas det blir bättre snart :) kram <3

  URL:
 5. Postat av: Mathilda

  Hej! Såg nu att kommentarerna ovan låter väldigt mycket proffsigare men… Ibland när jag har böjt mig ner för att ta upp något som ligger på golvet eller liknande kan det bli så att ryggen blir för krökt åt ett håll, antingen för mycket svank eller tvärtom och det har hänt mig 2 gånger att det verkligen hugger till i ländryggen och man kan knappt stå… För mig har det försvunnit efter någon dag!

  URL:
 6. Postat av: Aaron

  Oh dear Ellinor, before you start to worry unnecessarily, rest assured that back pain is one of the most common forms of pain. And if you haven’t strained yourself or had some kind of accident, then it’s probably the common variety caused by inflammation of the vertical strands of muscles up and down the back, imagine a bundle of rubber bands and that’s how the back muscles are, and sometimes they just become irritated, and the pain is terrible. It happened to me one time, and I literally couldn’t move and barely breathe without horrible pain, and it was the first time I had it so bad and I was really scared like you. The next day it was already much better, and you have to try to relax, maybe have some herbal tea with chamomile or a blend of tea with calming herbs. I think an ice pack could help at first to numb the pain, but then it might be good to alternate with some heat if it responds well. As far as diet goes, I believe in the anti-inflammatory focus, so avoid salt and salty foods, which inflame tissue and hold water. Some good herbs are turmeric, and just try to go with fresh fruits and vegetables and reduce any processed foods. If you have a good book or magazine, try to spend some time reading with some instrumental music and it’ll take your mind off the pain. Take good care, I think you will get better soon enough.
  much love

  URL:
 7. Postat av: Isa

  Har haft så och då hjälpte
  Min tränare mig, fick ligga på en sträckbänk ett par ggr och även ligga ner på rygg och dra upp knäna mot bröstet samtidigt som du försöker slappna av

  URL:

Lämna en kommentar