VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Plocka inte sju sorters blommor

Det är en jävla skittradition som bidrar till att flickor vaggas in i den heteronormativa tron att ”den rätta finns”.

Plocka blommar, javisst men håll inte på att tuta i era ungar det ska ska resultera i att drömmar om en blivande partner.

Föräldrar kan gnälla och skälla på hur media bidrar till att mata barn med hetsen kring hur tjejer ”ska vara”, få ser dock sin egen roll i drillandet av nippertippor.

Såhär i efterhand blir jag irriterad på alla vuxna som genom alla mina barndoms firade midsommar peppat mig och andra barn till att lägga blommor under kudden. Varför skulle jag som fyraårig börja drömma om en framtida partner?


Kommentarer


 1. Queen Tiara juni 21, 2013 on 10:28 Svara

  Och tänkt på alla pollenallergiker! Jag plockade blommor som liten men det resulterade inte i någon dröm om en man (jag är dessutom bisexuell, så jag hade lika gärna kunnat drömma om en kvinna), utan bara nysningar och svullna ögon. Aj! ;/

 2. Lotte juni 21, 2013 on 17:45 Svara

  Jag håller helt med dig om det usla budskapet! Vi låter barnen plocka blommor här, men vi säger åt dom att det är för att dom ska kunna önska sig någonting o sover man med blommorna under kudden kanske det slår in 😉

 3. Ellert juni 21, 2013 on 23:18 Svara

  Bra sagt Anna!!!

 4. Hockeysmurf - Ja det ÄR jag! juni 21, 2013 on 23:44 Svara

  Mycket kloka ord!
  Jag slutade med det där tramset när jag som 6-åring drömde om en kille på fritis. Han var verkligen inte snäll mot mig.
  Sen var det ju det här med alla kryp som följde med blommorna in… blä!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna