VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Konsten att göra sig av med troll på Facebook

Begreppet troll kanske är en smula överdrivet men det går faktiskt att använda i sammanhanget. Jag som alltid har varit väldigt restriktiv med vilka som får tillgång till min privata Facebook har sedan ett tag tillbaka tummat lite på mina egna principer. Inget tummande som inte får en backlash, helt plötsligt hade jag fått förklädda troll på halsen.

Troll som sprider dålig stämning och som fick mig att lacka ur. Bara åsynen av trollen i mitt flöde fick mig att bli irriterad. Hur löser man en sådan sak?

Lätt som en plätt. Jag skrev ett meddelande till trollen där jag önskade dem en trevlig sommar, samt avslutade med orden: ”nu tar jag bort dig från min kontaktlista”. Det kändes så himla skönt efteråt. Visst, jag hade ju enkelt kunnat radera dem i smyg och så hade de kunnat upptäcka det själva, men jag föredrar att vara rak. Nu vet personerna i fråga att jag medvetet raderat dem ur mitt flöde och det känns bra.

Jag kan verkligen rekommendera en att göra detsamma om ni har energisugande irritationstroll i flödet.


Kommentarer


  1. Bra där! Jag tycks inte ha ett enda troll i mitt flöde faktiskt, skönt det, för i bloggen dyker de ju upp titt som tätt…

  2. schmenus juni 19, 2013 on 10:28 Svara

    Jag har några gamla vänner i min kontaktlista som verkligen inte delar mina uppfattningar om feminism, jämställdhet och typ annat vettigt, men de har den goda smaken att hålla käften 😉 De vet nämligen att det är en typiskt oklok sak att ge sig in i en diskussion med mig på min privata facebook, där jag INTE skräder orden om jag behöver. Jag är lång ifrån lika pedagogisk där som jag är på min blogg ^^

  3. Hondjur juni 19, 2013 on 10:37 Svara

    I vissa avseenden önskar man att man inte var lika mjäkig – energitjuvar är verkligen tråkigt som attan!

    Ha en fin midsommar nu Apan!

  4. Jag tog bort energivampyrer men sade inget till dem. Kanske fegt, men jag ville bara slippa dem, helt. Nu har den av dem som jag hade som mest anledning att vilja ha bort ur mitt liv upptäckt det och blivit bitter över det och snackar (återigen) skit om mig inför gemensamma bekanta. Jag trodde att jag skulle slippa det nu, men icke… -_- Tror dock inte att det hade gjort någon skillnad ifall jag förvarnat hen först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna