VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

mammaformer.se

Skärmavbild 2013-06-04 kl. 09.20.58

Så skriver Malin i sitt bidrag till mammaformer.se som numera ligger under en egen sida på denna blogg. Läs Malins tankar om ärret efter akutsnittet.

För 8 veckor sedan födde jag mitt första barn. Vet inte hur jag känner inför magen, vissa dagar känns den okej andra dagar mår jag dåligt över den. Hade gärna sluppit bristningarna, men jag vet de bleknar med tiden. Det värsta är magens form efter snittet. Blev ett akutsnitt. Jag tycker ärret är väldigt mörkt, nästan blålila. På ena sidan går snittet lite högre upp så det har blivit en onaturlig bulle ovanför. Är rädd att den aldrig försvinner eller att magen kommer hänga när jag går ner i vikt.

Magen är fortfarande hård och svullen nedanför naveln vilket jag avskyr. Gör ont och jag ser gravid ut med kläder på. Gick upp 34 kilo så får se när jag är tillbaka på min vanliga vikt hur magen ser ut. Så i dagsläget är jag mer orolig för hur magen kommer se ut snarare än hur den ser ut idag. De nedersta bilderna är den sidan där magen fick en putning över snittet. Tror jag kommer må bättre över kroppen när jag gått ner i vikt. Vägde över 100kg när jag födde vilket jag mådde fruktansvärt dåligt över. Jag är 175 cm lång och idag väger jag 88kg. Min startvikt var 68kg vilket känns mer hälsosamt och det är den vikten jag trivs med.

20130603201542010 Malin, mamma till bebis 8 veckor


Kommentarer


  1. Idamaria juni 4, 2013 on 07:21 Svara

    Min son är två och min mage är fortfarande sån där fast lite hängigare. Min storlek innan graviditet var iofs 175 lång /78 kg och jag gick upp 18 kg totalt. Bukfettma är farligt säger man, och det är den enda fettman jag har… Men hur ska jag kunna styra mina gener? Varför är det sånt fokus på just magar? Att se gravid ut när man inte är det är tydligen det värsta. Men varför eg? Hur mkt hänger det ihop- hur jag trivs i min kropp och vad andra tycker? om andra bryr sig är det ju ändå i grund och botten är deras problem. Men är det verkligen ett problem att se gravid ut för sin egen del? OM det hade varit så att ingen annan bryr sig. Det är min mage och det bästa är nog ändå att älska den/kroppen så mycket som det går och vara tacksam för vad den innehåller och hur den fungerar/fungerat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna