VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rädslan att misslyckas kom och bet mig i röven

Skärmavbild 2013-05-27 kl. 10.53.41 En stark kvinna som ska orka vara mamma

När jag fick frågan att hoppa på ”Utmaningen” tyckte jag att det var en kul grej. ”Varför inte liksom?”, tänkte jag slentrianmässigt. ”Jag ska ju ändå komma i form och allt.” I fredags hade jag mitt första samtal med Leila där vi gemensamt satte upp några mål att eftersträva. Mitt stora mål är att bli av med min övervikt samt att komma igång med träningen, något som faktiskt är lättare sagt än gjort och efter samtalet med Leila började jag förstå varför det är så svårt.

Jag har hela tiden sett min kropp som ett ”projekt” och projekt är som ni vet något man ägnar sig under en begränsad tid. Problemet är att kroppen inte är ett projekt, utan något jag kommer att dras med så länge jag lever. Punktinsatser fungerar inte när det gäller till fysiskt och psykiskt välbefinnande. Min kropp är en maskin som måste underhållas tjugofyra timmar om dygnet nu och så länge jag lever.

Det blev lite läskigt att tänka så. När det kommer till ämnet viktminskning känner jag mig som en looser. Det känns som om kroppen säger ”Hit men inte längre” för att sedan falla tillbaka i gamla vanor. Fuck that! Nu får det vara nog. Jag är ingen looser! Jag är en kvinna i mina bästa år som lever ett hektiskt liv och som i ärlighetens namn inte har gett mig tillräckligt mycket tid att landa i mina ”projekt”. Från och med nu ska jag sluta se min kropp som ett projekt för att istället ge den samma status som jag ger mina barn, studier, min blogg och mina vänner. Den är viktig för mitt välbefinnande och ska därför behandlas varsamt med kärlek och respekt.

Min kropp är det finaste jag äger och den ska jag vårda. Min övervikt har tagit god tid på sig att landa och jag måste ha tålamod när det gäller att mota tillbaka den. Om ett par dagar blir Freddie 7 månader gammal och det är först nu jag känner mig redo att ägna mina fysiska behov större omsorg. Nu ska jag ta hand om min kropp på alla tänkbara sätt genom att skämma bort den med mycket kärlek och uppmärksamhet. Att äntligen ta tag i mina nackbesvär blev startskottet. Nu har jag precis kommit hem från naprapaten och förhoppningsvis kommer nackbesvären släppa om ett par veckor.

Sophie som skriver bloggen Vi 3 mot världen har redan kommit igång och jag känner mig peppad till tusen. Det ska bli fantastiskt roligt att göra denna resan men även att lära känna de andra deltagarna.


Kommentarer


  1. Nadia maj 27, 2013 on 11:53 Svara

    Tipsar om min favorit kropp o mat blogg therawfoodsisters.com

    De äter visserligen bara veganskt o rawfood och det gör inte jag. Men jag blir inspirerad att på ett kul sätt öka sådan mat i min vardag. 

    Jag upplever att båda jag o mitt barn som ammas mår mycket bättre ju mer grönt vi får i oss. Både i mage o sinne. 

    Men det som gör bloggen så speciell är att de trycker på vikten av att njuta av allt man äter oavsett vad man äter. Det gör att min läsning där blir inspirerande och fri från prestationsångest. 

    Tror du kommer gilla de 🙂

    Kram kram kram!

  2. Sara maj 27, 2013 on 13:44 Svara

    Viktväktarna har funkat kanon på mig. Långsiktighet, man får käka allt. Man lär dig vad och hur mkt man kan äta för att må bra. Länge. Säg till om du vill haka på:)
    Känner igen mig så i din viktresa.

    Kram Sara (dagiskompis Signes mamma)

  3. Jeanette (Meanie Mischievous) maj 27, 2013 on 14:18 Svara

    åh! Bra inlägg. Kroppen är värd all kärlek och omtanke, vi får bara en endaste och den ska orka med så mycket lycka, sorg, stress och underbara händelser, den måste vårdas! 🙂

  4. schmenus maj 27, 2013 on 14:31 Svara

    Jag blir lika glad varje gång jag hör någon komma till såna här insikter, för det ÄR verkligen ett gissel det här med att tron om att kunna hetsbanta eller projekta sin kropp. Det är precis som du säger, en kropp har du för livet.
    Jag kämpar själv med att acceptera och behandla min kropp som du beskriver i det här inlägget och det är fasiken inte lätt så vi behöver verkligen peppa varandra och framförallt ha inställningen att alla får ta hand om sina kroppar på sitt sätt.

  5. Josephine Karlsson maj 27, 2013 on 14:35 Svara

    Härligt att du är peppad och har kommit till den kloka insikten att kroppen är konstant och borde tas väl om hand om, tänk vad mycket fantastiskt den gör för oss!

    Det var först när jag insåg det du skriver om som jag ändrade mina ätmönster på riktigt i mitt tänkesätt och inte bara för att tillfälligt tappa vikt.

    Jag äter inga kolhydrater och har aldrig mått så bra som de senaste åren. I början var det jobbigt men jag vet ju att jag gör det för att belöna min kropp och inte för att straffa mig själv. Jag slutade tycka synd om mig själv för att jag inte ”får” äta socker och vitt mjöl. Jag mår ju bäst utan.

    Lycka till, du är bäst!

  6. Fnulan maj 27, 2013 on 16:11 Svara

    Grymt trist att jag inte får vara med, jag skulle behöva all hjälp… Puss och du klarar det..

    • Pippi på Svensk Fågel maj 29, 2013 on 11:00 Svara

      Klart du får vara med! Sätt upp ditt hälsomål och hämta den glada, OK, eller ledsna Pippin på Svensk Fågels Facebooksida. De kommer upp inom kort. Den 17 juni utvärderar vi våra prestationer. Häng på! Ju fler vi är desto roligare blir det. Leila kommer även lägga upp Filmer som alla kan ta del av i sommar, och Ubbe kommer med recept på nyttig kyckling kan bli ännu godare. Nu har alla Pippi på Svensk Fågel!

  7. Pippi på Svensk Fågel maj 27, 2013 on 20:00 Svara

    Och vi är också peppade! Kul att jobba med ett så motiverat gäng bloggare 🙂 Nu kör vi så det ryker!

  8. dianasdrommar maj 29, 2013 on 05:43 Svara

    Japp, nu är vi igång och jag har rivstartat, vi har ungefär samma mål så det ska bli kul att följa 🙂 kram Diana

  9. wigwag juni 1, 2013 on 15:12 Svara

    Vilken härlig bild! Jag är övertygad om att din lilla grabb älskar alla dina kilon och vill inte vara utan en endaste en, men nu handlar det ju om dig och om du definierar dig själv som överviktig och tycker det är ett problem så har du fått en bra start i din nyfunna inställning .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna