VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Å kärleken förde oss samman

Om du går i giftastankar och inte har tänkt göra något stort spektakel av det vill jag tipsa om Skansens drop-in-bröllop som kommer äga rum den 15 juni. Förra året var det 436 par som gifte sig på en och samma dag. Det enda som behövs är en hindersprövning.

Jag skulle lätt kunna ha ett bröllop på Skansen men samtidigt inte eftersom jag drömmer om att få gå upp till ett altare, skenheligt de luxe eftersom jag inte är medlem i kyrkan men ändå. Får väl ta och bli medlem när det blir dags. Om du är gift, hur gifte du dig?


Kommentarer


 1. Hanna Strömberg maj 15, 2013 on 18:40 Svara

  Vi smög iväg i hemlighet till ett slott på landet. Stannade en helg och åt god mat och gick trevliga promenader! Supermysigt.

 2. Caroline maj 15, 2013 on 19:00 Svara

  åh, jag och min man hade ett stort härligt bröllop. Vi gifte oss på den allra sista sommardagen förra året. Det var strålande sol och dagen efter började hösten. Vi hade en stor härlig fest med live-band och alla dansade natten lång. ååååhh, :’) obeskrivlig dag. Den ROLIGASTE och BÄSTA dagen i hela mitt liv.
  Det var så härligt för alla gäster var så nöjda och glada :’)

 3. anna maj 15, 2013 on 19:19 Svara

  Gifte mig väldigt traditionellt med vänner som spelade och sjöng under vigseln, tärnor, best man och alla vi älskade och höll av som gäster. Jag gick upp för mittgången. I ett slott. Vi gifte oss borgerligt men väldigt högtidligt ändå.

 4. sanna maj 15, 2013 on 19:19 Svara

  Jag och min man gifte oss i min mormors trädgård, med närmsta familjen närvarande. Jättefint var det. Jag hade en grå klänning fin klänning och mormor plockade min brudbukett av rosor från trädgården. Vi hade buffé under partytält och drack massor av champagne! Perfekt.

 5. Johanna Salomonsson maj 15, 2013 on 19:21 Svara

  Helhemligt och minnesvärt var vårt bröllop. I en klänning jag hittade på second hand för fyrtio spänn, blombukett jag fixat med påfågelfjädrar gifte jag mig med min S i ett litet kapell. Sedan drack vi vin i en park, hemma lagade vi bröllopsmiddag, vego-moussaka och drack skumpa! I tidningen satte vi in en annons med dikten Hur kan jag säga… av Karin Boye, tillkännagav att vi nu var gifta och that’s it! Vi gifte oss på vårt sätt och ägde den där dagen, det var underbart! Vi var och är fortfarande oemotståndliga för varandra.

 6. Jag har för mig att man kan hyra kyrkor också. Då kan man hyra kyrkan och anlita en vigselförrättare (eller vad heter det?) som inte är bunden till kyrkan. Jag och min sambo har talat om att gifta oss på det sättet i framtiden eftersom kyrkor ofta är väldigt vackra byggnader, men ingen av oss är medlemmar i kyrkan eller intresserade av att bli =)

  • Anna maj 18, 2013 on 14:27 Svara

   Som anställd i svenska kyrkan så vet jag att man inte kan hyra kyrkor hos oss, skulle inte tro att man kan göra det i frikyrkor heller. Skulle vara väldigt knasigt, om du frågar mig!!

   • Jaha, okej, då hade jag fel! Men jag tycker inte att det är knasigt alls. Staten ger ju bidrag för att bevara många gamla vackra kyrkor, så det vore väl inte otänkbart om allmänheten hade tillgång till dessa kyrkor, inte endast de som är verksamma inom Svenska Kyrkan.

    Även om man inte kan hyra en kyrka så finns det i alla fall flera andra fina byggnader man kan hyra. Slott och herrgårdar och allt möjligt =)

 7. Johanna maj 15, 2013 on 20:27 Svara

  Jag och min man gifte i rådhuset en kall vinterdag. Vi mutade tvååringen med en korv med bröd och nyfödda lillasyster låg i vagnen. Mina två bästa vänner var vittnen. Under vigseln rusar vår tvååring förbi oss och får loss någon slags järngrej som sitter på en antik byrå, som lossnar och rullar runt. Vi gifte oss i en stor fin sal med antika möbler.
  När vigseln är över är det punka på stora syskonvagnen och det ligger korv&bröd smulor överallt.

  Vi drack lite skumpa på gården och sen åt vi en lång brunch. Vi hade en sån tur att båda flickorna sov i två timmar i vagnen. Den ena nyfödd och den andra med feber visade det sig. Vid tretiden kom vi hem och livet fortsatte som vanligt. Amma, amma, amma, trösta skratta leka med storasyster. Vi sov som vanligt med ett varsitt barn.

  Det var en mycket bra dag.

  Vi hade tänkt hela tiden att vi skulle ha en fest efteråt, men den festen känns inte alls aktuell. Alla tal, tårar och tårtor kanske kommer på min 50 årsdag. Eller nått. Kanske till och med en 50årsfruhippa.

 8. Oh my green darling maj 15, 2013 on 21:03 Svara

  I största hemlighet! I Visby botaniska trädgård. Två vänner som vittnen, mannen vid min sida, dottern i handen och lillebror i magen. Sen en sjuhelsikes trevlig middag med många mer. Helt perfekt!

 9. Åsa maj 15, 2013 on 21:20 Svara

  Vi gifte oss i Stadshuset i sällskap av föräldrar, syskon och varsin bästa kompis. Åkte sedan hem och åt cateringbuffé i trädgården. Sov hemma och åkte på bröllopsresa morgonen efter.

  Det enda jag ångrar är min klänning, jag skulle ha valt en annan men i övrigt var det det perfekta upplägget för oss. Underbar dag som jag skulle vilja göra om och om och om!

 10. Ann-Charlotte maj 15, 2013 on 22:08 Svara

  Jag och min man gifte oss i rådhuset med dom närmsta. Efteråt blev det trerättersmiddag och inflyttningsfest hos en kompis. Den perfekta kvällen :) Annorlunda och personlig!

 11. Maria maj 15, 2013 on 22:09 Svara

  I stadshuset i november 2011 med 9 månaders sonen, familjens bäste vän och ett inkallat vittne. I hemlighet. Firade med munkar från munkvagnen på torget utanför :) Så slog vi till med FEST med våra vänner och släktingar i somras, med catering, levande musik och fantastisk stämning i hembyns hembygdsgård. En rent magisk fest, som ingen kommer att glömma.

 12. Joanna maj 15, 2013 on 22:25 Svara

  Vi hade riktigt kitchbröllop i Las Vegas med Elvis som sjöng och spelade. Det var bara jag och min man. Sen när vi kom hem hade vi fest för släkt och vänner och då visade vi filmen som vi fick från vigseln. Det var så roligt!!

 13. Mia maj 15, 2013 on 22:27 Svara

  Sommaren 2010 åkte vi till New York och gifte oss i smyg i svenska kyrkan. 10 dagar var vi där och hade det gött. Jag hade låtit sy upp en knälång klänning och min man hade en blå kostym – svinvarmt var det den där dagen. Vi hade kontaktat en svensk fotograf som tog våra bilder i central Park innan vigseln och vi hade bröllopsfika med de anställda i kyrkan efteråt. Sedan ringde vi hem till Sverige och berättade vad vi gjort;) Vi hade vår honeymoon uppe i norr på sommarstället några veckor.

  9 månader senare föddes våran tjej Astrid. Helt jävla amazing……

 14. Hanna E maj 16, 2013 on 06:48 Svara

  Vi gifte oss i Stockholms stadshus med ett par vänner som vittnen, en annan vän fotograferade och hennes sambo var assistent (dvs bar allas jackor under fotograferingen). Sen åkte vi till Edsbacka krog och åt bröllopslunch.
  Några månader senare så hade vi grillfest i vår sommarstuga.

  För mig var det det bästa upplägget för jag ville inte ha ståhejet med middag med tal osv och jag tycker att religösa samfund rent principiellt inte bör ha vigselrätt.

 15. Lipan maj 16, 2013 on 09:29 Svara

  I New York förra våren!
  Välplanerat och hemligt för nästan alla i vår omgivning. :)
  Samma dag som vi gifte oss fick alla våra vänner och närmsta familj ett inbjudningskort där det stod ”Sorry att ni missar vigseln, men välkomna på fest” osv. På alla hjärtans dag hade vi skickat ut save-the-date-kort med ett datum mitt i sommaren, så alla visste att vi skulle gifta oss, men det var kul att luras lite. 😛
  Vi vigdes i NYs stadshus tillsammans med vår fotograf och min frisör som vittne och det var så perfekt för oss att göra det ”helt ensamma” och sen ha en jättefest med alla våra nära och kära. Vi anlitade en fantastisk fotograf och på kvällen åt vi middag på en finfin restaurang på tu man hand. <3
  Det kändes inte lika stressigt och pressigt, samtidigt som vi ändå fick allt med klännig, tårta, plannering osv. :)

 16. Förskolemamman maj 16, 2013 on 12:28 Svara

  Vi gifte oss borgerligt i största möjliga hemlighet och lät släkt och vänner läsa om det i tidningen dagen efter. Var ett underbart dygn med hotell, finmiddag på restaurang och tid till varandra. Precis så som vi ville ha det.

 17. tuffjanna maj 16, 2013 on 13:27 Svara

  Jaaaa! Vi var ett av paren förra året och det var sååå mysigt! Vi är så nöjda med vårt val och det blev en dag precis som vi ville ha den. Kan verkligen rekomenderas!

  Men visst, jag saknar ibland storslagenheten samt en redigt ordnad fest med tal som är bara till mig :)

 18. silver maj 16, 2013 on 17:34 Svara

  Det är fint att gifta sig oavsett om man är medlem i kyrkan eller ej. En viktigare grej är dock att ge Gud en chans och mena det man lovar såklart! Att kämpa tills döden skiljer oss åt för kärlekens skull!

  God loves his children!

 19. Emma maj 16, 2013 on 18:21 Svara

  Vi gifte oss på Skansen drop-in sommaren 2011, det var det perfekta för oss. Vi ville inte ha ett kyrkobröllop och borgerlig vigsel känns lite tråkigt, det var ett bra mellanting!

 20. Dolce Bambini maj 16, 2013 on 19:58 Svara

  Gifte mig för 5 år sedan med min man som jag varit tillsammans med i 14 år nu i sommar. Vi bor på Åland och gifte oss i min ”hemkyrka” men hade en nykter lugn tillställning med kaffe, smörgåstårta och bröllopstårta efteråt bara. Och med släkt och vänner inbjudna.

 21. Jenny maj 17, 2013 on 20:49 Svara

  Jag och min sambo har sagt ett tag att vi vill gifta oss. Ingen av oss vill ha ett stort galej och vi har inte riktigt funderat på hur vi skulle vilja att dagen skulle se ut. med en fyramånaders har vi en hel del annat att stå i. Läste din blogg igår och kände på en gång att jag skulle kunna tänka mig ett drop-in bröllop. Många olika brudpar och massa kärlek, alldeles perfekt! Vi planerade och bjöd in alla under kvällen och nu kommer vi äntligen att gifta oss.

 22. Tackan maj 18, 2013 on 09:35 Svara

  Medeltida på en klippa i skärgården med närmsta släkt och vänner.

 23. Lisa maj 20, 2013 on 22:21 Svara

  Jag gifte mig när jag var 19,jag och min sambo valde den borgerliga vägen och själva bröllopet var över på 10 min. Sedan gick vi bananas på Mcdonalds och åt vid vattnet.
  Det blev lite lyxigare sen dock när vi tog in på ett lyxhotell över natten.
  Nu skq vi fira vår andra bröllopsdag nästa lördag :)

 24. Nenna - livet så här långt maj 24, 2013 on 12:55 Svara

  Vi gifte oss i en vacker kyrka nära hans släktgård. Forslade dit (60 mil) den släkt och de vänner som vi umgick med och hade en väldigt intim vigsel och middag efteråt. Så intimt som det nu kan bli med ett gäng på, tror att vi var närmare 40 pers.

  Ojoj, vilka minnen som poppar upp i huvudet nu. Som när jag försökte gå på toan med hela brudklänningen på mig och fick baxa in mig på handikappstoaletten för att få plats. Och att om någon öppnat dörren hade de endast sett en stor fluffig vit klänning på toastolen för jag kan knappt ha synts bland allt tyg. Eller hur nervösa vi var när vi skulle gå ner längs altaret och buketten nästan dansade ur mina händer. Och när vi på marchen ut började gå precis när orgeln började spela jättedjupa toner så att vi alla i kyrkan brast ut i ett gemensamt asgarv. Åh, dessa minnen vill jag alltid ha kvar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna