VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Feng Shui – min livlina

20130429-214514.jpg

En väldigt cool sak med mig är att saker jag tänker ofta slår in eller dyker upp. Som häromdagen när jag deppade för att vårt hem stundtals känns som ett taikonläger, då längtade jag efter min feng shuibok. Kunde inte hitta den såklart. Men så vips, så bara dök den upp på ett ytterst oväntat ställe. Jag mår bra bara av att läsa denna boken. Det händer att jag med jämna mellanrum går in i feng shuiperioder och just nu är en sådan.

Det är så skönt att rensa i röran. Idag planterade jag om fula växter, slängde en död benjaminfikus och skänkte en hel papperskasse lastad med böcker som stått i bokhyllan och fått energin att stagnera.


Kommentarer


 1. Paula april 30, 2013 on 07:29 Svara

  Hej! Har inte läst här så länge, men tycker att du har många kloka åsikter. Blev därför förvånad när jag såg att du använder ordet ”taikonläger” för att beskriva hur ditt hem känns, och vill därför väcka en fundering kring användandet av ordet. Min tanke är att det är ett ord som fortsätter att cementera en uppfattning om Romer som de kämpat länge för att bli av med, och att det är något vi behöver hjälpas åt att bli uppmärksamma på. Det är så himla lätt att fortsätta använda ord som vi inte riktigt tänker på vad de har för betydelse, men som kanske ändå påverkar.

  Lycka till med feng shuiandet, och fortsätt med allt bra du gör!

  • apan april 30, 2013 on 09:01 Svara

   Aouch! Den satt. Visst är det som du skriver ”Det är så himla lätt att fortsätta använda ord som vi inte riktigt tänker på vad de har för betydelse, men som kanske ändå påverkar.”

   Jag menar givetvis inget illa med att använda ordet och hade inte en tanke på att det skulle uppfattas negativt.

 2. Lisa april 30, 2013 on 09:32 Svara

  Skulle precis skriva samma sak som ovanstående kommentar. Tänk att en familjs efternamn används för att beskriva något med negativ klang. Rätt äckligt.

  • apan april 30, 2013 on 09:43 Svara

   Jätteäckligt och det var som sagt inte min mening att beskriva mitt röriga hem genom att använda en familjs efternamn i negativ klang.

 3. Vera april 30, 2013 on 11:18 Svara

  Det är min absoluta favoritbok med. Jag blir galen när jag har för mycket prylar och allra helst prylar som är söndriga, vissna eller inte används. Undrar om vi är en hel generation som läst denna bok, och som rensar och sedan når nirvana tillfälligt? För hur mycket jag än rensar så fylls det på igen, och jag köper knappast någonting. Inget nytt i alla fall.

 4. FruKleemann april 30, 2013 on 11:25 Svara

  Den boken har jag med. Älskar den!!

 5. Suz april 30, 2013 on 16:29 Svara

  Så skönt att rensa!

 6. Therese/zill maj 2, 2013 on 15:15 Svara

  Jag har inte den boken, men nånstans tycker jag också att det är skönt att rensa på olika områden hemma. Förra året körde jag en monsterrensning; kom iväg till Myrorna med 3 stora IKEA-kassar med kläder och 2 papperspåsar med böcker. Så jäkla befriande, och dessutom är jag inte lika sentimental vid rensning numera, jag får mer en endorfinkick.

 7. C maj 9, 2013 on 17:27 Svara

  Åh den är så himla fin/mysig/härlig!
  När jag bodde hemma och läste den första gången slutade med att jag rensade ut två stora svarta säckar utav bara skräp.Mindes inte en endaste grej jag hade slängt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna