VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kommentarer


 1. Vad gullig du är som svarar med en video 😀

 2. Caroline april 8, 2013 on 17:34 Svara

  Tack!
  Vad glad jag blev när jag kom in och du redan hade svarat på min fråga!
  Jag tror du har helt rätt faktiskt!
  Tack och en stor kram till dig!

 3. Flunsen april 8, 2013 on 20:35 Svara

  Säger som de flesta andra x) Älskar att du svarade med en video :)
  + du har en mysig dialekt !!

 4. Hanna E april 8, 2013 on 20:41 Svara

  När jag fick mitt första barn så jobbade jag lite. Jag hjälpte till med lite saker som jag kunde göra hemifrån.
  Tyvärr så var det saker som innebar deadlines och det fungerade inte alls efter att min son var 3 månader. Då krävde han en helt annan uppmärksamhet än tidigare och att vara för sig själv var jättetråkigt.

  Om jag hade fått göra om hela min första föräldraledighet så hade jag sagt nej till allting annat än att vara hemma och jag hade försökt att ta vara på tiden.
  Visst hände det att jag var uttråkad men jag ångrar lite att jag inte tog till vara på tiden när jag kunde. Det blir aldrig samma sak igen även om man får fler barn. Efter första barnet så är det helt annan logistik med syskonen, de ska kanske till förskolan eller så ska man till öppna förskolan för att de ska få leka med barn i sin egen ålder.
  Med första barnen kan man verkligen leva efter sitt och barnets rytm, med nästa så är det en kämpande för att få flera rytmer att synkas någorlunda.

  Men som Anna säger, sök en kurs och se hur det går, men var öppen för att det kanske inte fungerar. Sen kanske det fungerar att plugga på deltid, du måste ju inte plugga på heltid. Tvinga dig inte till varje pris att plugga utan passa på och njut av ditt barn för tiden som förstagångsförälder kommer aldrig igen.
  Det är lite av en klyscha, men ack så sann. Det kändes som om vi kom hem med vårt första lilla knyte bara för ett par månader sedan, men han kan läsa lite och snart lämnar han förskolan för skolans värld.

 5. Hanna april 8, 2013 on 21:41 Svara

  Det stavas föräldraledighet! :)

 6. Maria K april 8, 2013 on 23:15 Svara

  Åh för det första, hittade hit via Lady Dahmers blogg, tycker din blogg är helhärlig! :)

  Om att plugga och få bäbis samtidigt kan jag dela med mig av hur vi löste saken, läste på den tiden till beteendevetare och det var så fiffigt att man kunde läsa vissa kurser över nätet på samma universitet. Så, när lillan var 5 mån började jag läsa halvtid över nätet och pappa var hemma halvtid. Eftersom jag inte visste hur det skulle bli med amning och så (första barnet) så tycker jag det var en kompromiss som funkade bra för vår familj.
  Jag kunde styra tiden rätt bra och min sambo har ganska bra fria arbetstider så han kunde styra om halvtiden som han ville. Företaget som han jobbar på tyckte det var super att han var halvtidsledig men ändå jobbade, då han jobbar inom databranschen är det rätt viktigt kunna hänga med då projekten kan svänga kraftigt och genom att han ändå var på jobbet 1-3 dagar i veckan så löste det sig ju smidigt.
  OCh för oss var det viktigt att Liten fick del av oss båda! Jag kunde amma och pappa kunde vara hemma och ha en lika stor del i vardagen med henne som jag om än hon var liten och ammades.
  Man har stora möjligheter om den ena pluggar och man kan anpassa det som passar familjen.

  Men håller med om att man ska hålla det öppet, bäbisar är så individuella och deras behov varierar så kraftigt över tid.

 7. Åsa april 9, 2013 on 14:57 Svara

  Hej
  Funderar också på dethär med att plugga. Väntar första barnet, jobbar heltid men läser även en utbildning 50% på distans. Min förhoppning är att kunna fortsätta med studierna medan jag är ledig från jobbet (fortfarande på halvtid). Har tagit ledigt nu andra delen av vårterminen (är beräknad i Maj) eftersom jag kände att första tiden vill jag bara vänja mig men sen till hösten hoppas jag kunna fortsätta.

  Du behöver kanske inte vara borta ett helt år? Jag pratade med min utbildningsansvarige och han kunde lägga upp en individuell studieplan åt mig som funkar. Kolla om du kan vara borta bara en halv termin/en termin eller kanske läsa deltid eller på distans.
  Lycka till!

 8. Therese april 14, 2013 on 23:59 Svara

  nu har inte jag lyssnat på vad Anna svarat för här hemma sover alla normala människor nämligen 😉 MEN jag hade tänkt plugga 50 % med mitt första barn och tänkte att jag är ju rätt smart så jag fixar ju LÄTT 50 %, jag hade ju överlevt en C-uppsats för guds skull!

  jag påbörjade terminen och hankade mig fram för innan bebben skulle ploppa så jobbade jag ju 100 %… och sen dårå så ploppade bebisen ut med ett VRÅL och slutade inte VRÅLA förrän han var 3 1/2 månad gammal och DÅ kändes det som om varenda smart hjärncell jag hade i skallen hade sprungit sin kos för att överleva… jag var så himla psykiskt nedbruten så det gjorde mig rädd, kom inte ihåg dem enklaste grejerna…

  mitt andra barn ploppade ut som en harmonisk ängel-bebis, som en skänk från ovan och hade han kommit FÖRST i skaran så hade jag lätt kunnat plugga!

  så det jag egentligen vill ha sagt är att du kan aldrig veta om det är möjligt eller inte för det beror helt och hållet på vad det är för någon liten krabat som ploppar ut! och sen så här i efterhand så hade jag nog avstått från att plugga, för tiden går så galet fort och dem är små så otroligt kort tid!

  vad du än väljer att göra så måste det kännas helt rätt i förhållande till din bebis, för det är bebisen som är viktigast!

  LYCKA TILL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna