VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rosenskära är en av mina sommarfavoriter

Varje vår händer det något märkligt med mina fingrar. Det spritter till och plötsligt blir de gröna. Nu har jag bestämt mig för att försöka dra upp egna plantor från frön vilket ska bli jättekul. I vanliga fall har jag noll tålamod till sådant, men jag ser det som en utmaning. Drömmen är att det blir massvis av rosenskäraplantor som jag kan plantera på uteplatsen i sommar. När det kommer till att så fröer har jag inga bra erfarenheter alls. Det tar sig aldrig. Min starka övertygelse är att allt strävar efter att leva och enligt den devisen borde ju fröer rota sig och börja växa. Fråga mig inte varför, men det har helt enkelt inte funkar för mig. Häng med på den spännande resan i väntan på att liven ska ta sig och kom gärna med tips.


Kommentarer


 1. K april 2, 2013 on 17:04 Svara

  Jag håller på att förodla massor med grönsaker just nu. Känner igen det där hur det börjar rycka i fingrarna om våren.Jag är ingen expert men har några tips ändå=)

  Jag brukar förså i gammla mjölkpaket, plasttråg, kesoburkar. Ja, allt möjligt! Det är dock viktigt att du gör dreneringshål i botten.

  Lägg lite plastfolie över så får du som en miniväxthus men se till så inte plasten sluter helt tätt, gör lufthål eller likande.

  Vattna underifrån eller med en sprayflaska, annars finns det risk för att de små fröna flyter i väg.

  Lycka till med din odling! Peta ner lite sallad och rädisor i någon låda i sommar också. Superlätt att odla och så känns det lyxigt med egenodlad mat!

  • K april 2, 2013 on 17:08 Svara

   drääänering heter det ju

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna