VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gör en egen maskeradmask

mask

Att göra egna maskeradmasker är lika kreativt och enkelt som det är roligt. Jag köpte gipsbindor på rulle, sedan klippte jag ut små remsor. När remsorna är färdiga är det bara att fukta dem med vatten och lägga på ansiktet. Man bör ha vaselin eller kräm under för att masken ska lossna när den har torkat. Jag smorde in barnen med ett tjockt lager vaselin innan vi satte igång. Bygg upp masken så att den blir kraftig. Det gör inget om den inte blir helt jämn eftersom det går att klippa den jämn när den har torkat.

När masken har stelnat på ansiktet efter cirka tio minuter tar du loss den och låter den torka. Vi hade lite brådis och började måla på en gång. Vi kom på att det skulle vara maskerad på dagis idag, sent igår kväll. Lovi hade redan somnat och fick göra sin i morse. Låt barnen pimpa efter behag. Jag är imponerad över deras fantasi. De har målat och designat helt själva till mamma Bling-Blings stora glädje. Jag fick dock hjälpa till att göra ringar på Toddos mask efter hårda direktiv samt sätta fjädrar på Lovis mask.


Kommentarer


 1. Nathalie mars 27, 2013 on 14:41 Svara

  Åh vad fina maskerna blev! :)

  • apan april 2, 2013 on 05:56 Svara

   Ja, jag är stolt som attan.

 2. fruKleemann mars 27, 2013 on 22:02 Svara

  Vilket kul pysseltips! Var köpte du gasbindorna? Mina barn älskar att ordna föreställningar och masterad här hemma, så det här måste vi testa 😉

  • fruKleemann mars 27, 2013 on 22:03 Svara

   *maskerad

  • apan mars 28, 2013 on 07:18 Svara

   Jag köpte dem på Material, en hobbybutik på Folkkungagatan.

 3. Maskeradtips… | fru Kleemann mars 27, 2013 on 22:23 Svara

  […] Till tipset då – Gör din egen maskeradmask! […]

 4. Emilie mars 29, 2013 on 08:14 Svara

  Gipslindor kan också köpas på Apoteket. Ett annat tips än vaselin är att lägga gladpack (ja inte över näsa mun). Då riskerar inget småhår att fastna, då du lägger plasten så att den täcker lite av håret också samt att inget riskerar att komma i nyfikna barns/vuxnas ögon.

  • apan april 2, 2013 on 05:42 Svara

   Bra tips! Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna