VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tips om du ska boka charterresa

hotel-7727-34-0238121-1212150141

Hotellet jag har span på

Just nu är jag i färd med att boka en resa till varmare breddgrader. Jag är så sjukt trött  på kalla norden. Det känns som om vintern varat i en evighet. För första gången någonsin är vi  inne på att boka med Fritidsresor. Tidigare när vi rest charter med barnen har vi rest med Apollo, Detur och Ving. Nu när barnen är äldre finns det dock möjlighet för dem att vara med i Bamseklubben och det känns som om ett medlemskap där skulle sätta guldkant på hela semestervistelsen.

Detta blir förstagången vi reser med tre barn och det som känns viktigt nu jämfört med tidigare är att det inte är för lång transfertid. När vi har rest till Alanya är det två och en halv timma lång bussresa vilket känns lite magstarkt när vi reser med småttingar. Vilket är ditt bästa tips gällande resor med barn?

 


Kommentarer


 1. Blondie mars 26, 2013 on 18:52 Svara

  Vi ska hit två veckor i mitten av juli. Ni ska inte haka på? :-)

  http://www.fritidsresor.se/resa/grekland/rhodos/kolymbia/blue-village-atlantica-aegean-park/film

  • apan mars 26, 2013 on 22:06 Svara

   Det hade varit awesome!

 2. Sofie mars 26, 2013 on 21:27 Svara

  Är nyfiken på hur du resonerar kring valet av en all-inclusiveresa? (Ifall ni nu väljer det)

  Jag förstår att valet känns tryggt, särskilt när man reser med småbarn. Men samtidigt lämnar all-inclusive mycket att önska, särskilt eftersom det ekonomiska läckaget ofta är enormt från just all-inclusivekomplex. Hotellen är ofta utlandsägda och endast en bråkdel av pengarna gynnar befolkningen som faktiskt bor i landet.

  Turismnäringen är inte helt sällan en rätt skitig bransch, och där tillhör tyvärr all-inclusive en av de främsta bovarna, både för miljön och för lokalbefolkningen.

  Menar inte detta som en tråkig uppläxning eller liknande, jag är bara nyfiken på hur ni resonerar kring ert resval. :)

  Ha det gott!

  / Sofie

  • apan mars 26, 2013 on 22:07 Svara

   Vi kommer åka all inclusive av bekvämlighetsskäl.

 3. Idamaria mars 26, 2013 on 21:37 Svara

  Blir ni sponsrade/bjudna? Gött för er i så fall…

  • apan mars 26, 2013 on 22:08 Svara

   Svar: Nej, vi cashar våra egna resor, men det hade ju varit drömmen att bli sponsrad.

 4. Ullebulle mars 27, 2013 on 00:20 Svara

  Har aldrig rest med barn, i sommar tar med sonen till Kreta på blue village hotell all inklusive, med Fritidsresor. Ska bli så skönt! Dock är jag bra orolig för flygresan, hur får man en tvååring att sitta någorlunda still? Å ni som har två mer att hålla reda på;)

 5. Jessica mars 27, 2013 on 10:09 Svara

  Hej hej,

  jag är nyfiken på att resa med Detur, mycket på grund av det ofta billigare priset (ung, nyexaminerad och arbetslös) men har hört lite onda ord om dem. Hur har du upplevt att resa med dem?

  Hoppas ni får en härlig resa!

 6. Angelica mars 27, 2013 on 12:17 Svara

  Har åkt med både Fritidsresor och Ving med våra barn som är 1,3,7 och med andra ord upplevt semester med barnen i olika åldrar. Generellt sätt tycker jag att Ving är strået vassare än Fritidsresor och då jämför jag Blue Village och Sunwing Resorts. Bamse i all ära men när det gäller mat, service +övrga aktiviteter för både vuxna och barn så vinner Ving överlägset.

  Även haft All inclusive och utan, och jag lovar INGEN får någon semesterfeeling med en treåring som är hungrig och gnällig och undrar varför maten inte kommer- så för att alla ska vara nöjda och glada så väljer vi all inclusive och kombinerar det med restaurangbesök utanför hotellet.

  Trevlig resa!

  • apan april 2, 2013 on 05:57 Svara

   Intressant det där med Ving. Kanske borde kolla upp dem. Du har så rätt i dina ord om All Inclusive. Vi hade nog inte rest utan den möjligheten med våra tre barn.

 7. Rosita mars 27, 2013 on 21:35 Svara

  Hej Anna,
  för resmålsinspiration med barn kika gärna in på min blogg (webbplats. Inte med dagliga uppdateringar). Jag har stor erfarenhet att resa med barn, gör snart min 30 utlandsresa med barn (!) och reser med 3 barn (vilket är stor skillnad mot att resa med ”bara” ett barn …).

  Min webbsajt, http://rositareser.se är framförallt INSPIRATION men jag jobbar på att komplettera den också med praktiska tips.

  Bästa hälsningar Rosita

  Ps! Jag träffade dig på ett bloggevent för drygt 2½ år sedan. Jag var där med din dåvarande granne Malin Gramer, som du även kan läsa en intervju om på ”Rosita reser”.

  • apan april 2, 2013 on 05:55 Svara

   Hej Rosita!
   Klart jag minns dig. Tack för tipsen. Kram!

 8. Lise mars 28, 2013 on 18:57 Svara

  Jeg kan anbefale Nausicaa Beach på Kypros med Fristidsresor, man kan velge all inclusiv, delvis all inclusive eller uten. Vi hadde all inclusive, og all maten var riktig god! Bamseklubben er en vinner, hotellet var fint, det er ca 2 min til langgrunn strand, byen er liten, det er ikke lang transfer fra flyplassen.
  :)

  • apan april 2, 2013 on 05:44 Svara

   Åh vad jag längtar nu! Tack för tipset.

 9. Linda mars 30, 2013 on 07:59 Svara

  Har varit två gånger på Fritidsresors Blue Village i Kolymbia, Atlantica Aegan Park…det är ett riktigt bra all inclusive hotell tycker jag. Lagom stort med bra och fräsch mat. Klart att det kan bli lite mycket folk i restaurangen, speciellt under middagen. Vi var där innan de byggde ut hotellet och då var det väldigt bra, lagom med folk. När vi var där sist var det utbyggt = mer folk, kö till restaurangen m.m. Det är ändå ett bra hotell tycker jag. Har varit på ett all inclusive på cypern och det var inte bra..
  Rekommenderas varmt om man vill ha en bra semester för hela familjen.
  Den här sommaren känner jag mig dock mätt på allt vad barnklubbar och allt vad all inclusive heter och letar efter något annat 😉

  Ha en skön semester!

  • apan april 2, 2013 on 05:40 Svara

   Det ska bli kul att åka med Fritidsresor. Förstår din mättnadskänsla 😛 och tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna