VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ni som äter levaxin, se hit…

… jag äter 75 mg levaxin om dagen för att hjälpa min sköldkörtel på traven. Om jag förstått det hela rätt är levaxin någon form av hormon. Sista tiden har jag slarvat med att ta medicinen. Jag gick utan i tre dagar eftersom jag glömt förnya receptet.

Kan detta vara anledningen till varför jag är på så pissigt humör just nu eller är det helt enkelt så att vardagslivet ala småbarnsfamilj suger just nu? Jag har världens kortaste stubin, är sur och stingslig. Vad är det som händer?


Kommentarer


 1. Helena mars 19, 2013 on 22:22 Svara

  Jag skulle tippa att det beror på de skippade tabletterna. Har själv erfarenheter av detta. Fick hypotyreos under min senaste graviditet och glömde jag ta min tablett kände jag av det i form av kort stubin etc (dvd det du beskriver).

 2. Malin mars 19, 2013 on 23:00 Svara

  levaxin tillför ju det hormon som din sköldkörtel inte klarar av att leverera.. 😉 kort sagt. :)
  så, var noga med att ta din medicin. :)

  /m

 3. Ellert mars 20, 2013 on 00:31 Svara

  Jag har också hypotyreos och jag känner av inom bara ett par dagar om jag missat att ta. Däremot har inte jag känt mig så irriterad utan mer hängig och ledsen. Men du skrev ju även att du var ledsen häromdagen och det kanske var på grund av missat levaxin. Man ska ju ta de varje dag för att den håller hormonnivåerna stabila i 24 timmar om jag förstått det hela rätt.

  Kram på dig Apan och hoppas det lättar upp snart.

 4. helena Nilsson El-Naggar mars 20, 2013 on 09:08 Svara

  Hej! Tack för en helt underbar blogg! Första gången jag kommenterar. Jag äter inte själv Levaxin, men min pappa gör, själv ligger jag i riskzonen för att att utveckla problem med sköldkörteln eftersom jag både har arvsanlaget, är kvinna och äter litium.
  Med utgångspunkt i detta har jag läst på en hel del.

  Vad jag förstått är det jätteviktigt att verkligen kolla sina sköldkörtelvärden, inte bara skriva ut samma dos år efter år. Saker och ting ändras som bekant. Det ska tas TSH, fritt T 4 samt gärna fritt T3. Vissa förespråkar att man inte dricker kaffe den dagen man tar sina prover. Sedan är det viktigt att veta att det råder stor oenighet i Sveriges läkarkår om vad som egentligen är normalintervallet för TSH. De flesta regioner/landsting i Sverige hävdar 0,4-5,0 som godtagbart TSH. De som har fördjupat sig och tagit emot influenser främst från USA säger absolut inte över 2,5. De sistnämnda säger dessutom att för de som behandlas skall man sträva efter att pressa ner värdet under 0,1. Läs gärna mer på hypo2. på nätet. Säkert kontoversiellt men jättespännande. Har Du järnvärden under kontroll? Stor kram Helena i Uddevalla

 5. Ann mars 20, 2013 on 11:25 Svara

  Säkert levaxinet! Kolla även upp så att du i grunden äter tillräckligt mkt. Jag käkar oxå levaxin efter mina graviditeter och ibland har behovet ändrats tex i sb med att gravhormonerna planar ut, amningen upphör etc. Symtom för mig kan vara att jag känner mig jäkligt arg, typ exploderar (det känns i hela kroppen) eller är outgrundligt ledsen, utvärderar livet och ifrågasätter det mesta. Ät o kolla nivån!

 6. Linduz mars 20, 2013 on 18:29 Svara

  Jag kan svara till att det är Levaxinet. Äter själv (har gjort det sen 2004) & jag blir också på mindre bra humör när jag har slarvat.
  Försök & ta till vana att ta tabletten till frukosten varje dag, & egentligen på samma tidpunkt. Jag tar den (oftast) samband med frukosten. Kanske inte samma tidpunkt. Men jag känner att jag mår bättre om jag tar den samband med frukosten.

  Tabletten sitter i kroppen i c:a elva till tolv timmar, tänk på det.
  Mer info. kan du hitta på Vårdguiden.se, sök på Struma. Så får du upp bra info. :)

  Hoppas det löser sig snabbt, det gör det för mig.

  Kramar

 7. Camilla mars 20, 2013 on 18:31 Svara

  Hej! Kloka ord fr de tidigare talarna, tänkt också på att värden på dina prover är individuella, dvs det intressanta är inte alltid regensvärden, utan om just dina värden ändrats åt ett eller annat håll. Kram.

 8. victoria mars 20, 2013 on 20:59 Svara

  Jak skulle nog säga att det är familjesituationen som gör att du känner dig låg och livet suger för tillfället, äter levaxin sen 24 år äter 125 mg och den är lite av en depå tablett, så tror inte att du skulle känna av frånvaron av tabletterna så starkt och fort, men känner väl igen din beskrivning av familjelivet under perioden små barn, var som en zombi med kort stubin stundtals, kände att det inte stimulerade så där stundtals och bara var måsten, mat, tvätt m.m som skulle tillgodo se min familj så de hölls vid gott mod:). Men livet vänder och en morgon vaknar man och är på topp igen, svackan är borta!

 9. Myaraq mars 21, 2013 on 08:10 Svara

  Äter också Levaxin och tror det kan ha påverkat dig. Jag blir trött, trött, trött och nedstämd om jag har slarvat plus att jag har svårt att kontrollera min kroppsvärme. Blir lätt frusen trots att kroppen ofta känns varm för andra.

  Jag fick förresten veta (1,5 år efter jag började ta Levaxin) att man INTE ska ta den i samband med måltid. Vad har ni hört om det?

  • Fnulan mars 21, 2013 on 14:01 Svara

   Min läkare har sagt att man inte ska ta den med mjölk

 10. Fnulan mars 21, 2013 on 14:00 Svara

  Jag käkar levaxin och om jag glömmer så blir jag yr och knepig i huvudet. Sur och tvär är jag alltid så 😉
  Men ja, det kan vara det, kroppen är ju van vid sin dos. Jag kan inte gå ner i vikt, kvittar hur jag gör..
  Hoppas det vänder!

 11. Cornelia mars 22, 2013 on 11:55 Svara

  Ja jag äter också levaxin och jag märker av efter 48 timmar ifall jag inte ätit den. Jag känner mig extremt deppig, trött och lättretlig. Så jag tror absolut att det är sköldkörteln din som spökar. Så, stoppa i dig tabletterna :)

 12. Niklas februari 5, 2022 on 11:31 Svara

  Hej!

  När du. hade gått utan levaxin i tre dagar, återgick du till samma dos direkt eller trappade du upp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna