VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kristendomens utveckling – Den kristna kyrkan växer fram

Kristendomens utveckling

 

Kristendomens utveckling

 Klicka på bilden för att se den större

Eftersom Baby F roar sig med att vara vaken dagtid får jag nu ägna kvällarna åt att plugga. Det funkar det också, under förutsättning att jag inte är för trött. Nu har jag tagit mig tid att lyssna på första föreläsningen i nya kursen Kristendomens utveckling. Jag har gjort en tjusig mindmap i hopp om att något ska fastna. Jag tänkte ge mig på ett tappert försök att återberätta vad jag har lärt mig. Ta inte detta på blodigt allvar, jag delar med mig av lite anteckningar och det är inte helt omöjligt att jag kan ha missuppfattat något. Detta är hursomhelst min tolkning.

Romarriket som kontext för kyrkans framväxt
Än idag finns det strukturella likheter mellan begynnelsens kyrka och dagens. Den romerska kejsaren Augustus instiftade den romerska freden vilket bidrog till att handeln blomstrade och att effektiva skattesystem infördes. Detta blev även en språngbräda för spridning av den kristna tron. Osv.

Hmmm… Freddie stånkar inne i sovrummet och jag måste springa in och agera napp innan hon vaknar till på riktigt…  Natti natt!


Kommentarer


  1. […] handlar om det som huvudpersonen just för dagen vill skriva om. Ni vet, Fiskpinnar den ena dagen, kristendomens utveckling den andra dagen och pattflax den […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna