VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Fiskpinnarna blir så många fler i takt med att barnaskaran ökar

DSC_2394

Innan vi fick barn åt vi fiskpinnar noll antal gånger. Idag har Lovi med sig en kompis hem från förskolan. Vi frågade vad hon ville bjuda på till middag, hon svarade fiskpinnar med köttbullar och rödbetor. En udda kombo om du frågar mig, en smaksensation om du frågar Lovi. Min erfarenhet av fiskpinnar är att de alltid bränner fast i stekpannan och att den ena sida alltid sitter kvar i pannan när man tar upp dem. Idag testar jag att lägga ut dem på en plåt istället. Har du något hemligt fiskpinneknep får du gärna dela med dig.


Kommentarer


 1. Sofia Ekström februari 5, 2013 on 17:10 Svara

  åh fiskpinnar, det är så jävulskt gott med mos, remoulad och ärtor. Men knep, nej.

 2. Purvi februari 5, 2013 on 17:26 Svara

  Mina tjejer älskar fiskpinnar. Det är i princip den enda ”snabbmat” de kan äta då de inte äter kött. Ett tips är att inte ha för hög värme när du steker. Kör dem på medelvärme och lägg gärna i en klick smör innan så bränner de inte fast. Puss P

 3. P februari 5, 2013 on 17:43 Svara

  Hatar egentligen själv fiskpinnar men som för dig äts det nu här hemma när det har kommit småttingar som äter det. Jag vill ju ha dem knapriga så jag brukar smörja en plåt med olja (bara tunt, tunt så pinnar a inte blir blöt) och sen köra dem i ugnen. Ungarna älskar det och jag får stå ut :)

 4. Doktor Cecilia februari 5, 2013 on 18:02 Svara

  Mitt knep nr 1 har du redan knäckt: laga dem i ugn på bakplåtspapper. Enkelt, osfritt och diskbesparande. Funkar lika bra med köttbullar och ok även med korv. Knep nr 2 är annan mat till mig. Då blir alla glada! Köttbullsknep nr 2 är förresten att trä upp dem på tunna grillspett i trä. SÅÅÅ FESTLIGT enligt alla 3-5-åringar jag bjudit :)

 5. Elin februari 5, 2013 on 18:24 Svara

  Brukar värma dem en snabbis i mikron så de inte är stelfrusna när man lägger dem i pannan, då går det fort och de bränner inte fast.
  Ju mer fett du har i pannan desto mer frasiga och gyllene blir dem.
  det blir aldrig kvar panering i pannan hos oss 😉

 6. Hanna E februari 5, 2013 on 19:45 Svara

  Vi gör dem i ugnen i en teflonform. Sen serverar vi med potatis och en remouladsås gjord på matlagningsyoghurt, hackad gul lök, hackad smörgåsgurka, hackad dill och lite tabasco. Toppengott.
  Remouladsåsen passar även till annan fisk.

 7. Michis februari 5, 2013 on 20:53 Svara

  Jag gör som Elin, tinar dem i micron först, sen har megamassa margarin i en teflonpanna som ej är gammal o har småhål i teflonet.

 8. […] inriktning än att den handlar om det som huvudpersonen just för dagen vill skriva om. Ni vet, Fiskpinnar den ena dagen, kristendomens utveckling den andra dagen och pattflax den […]

 9. Andreas Ivarsson februari 6, 2013 on 09:42 Svara

  Vilken kul blogg du har, jag hittade hit efter tips från Jocke Jardenberg.
  De gångerna jag gjort fiskpinnar så har jag använt ugnen. Lagt fiskpinnarna på bakplåtspapper och kört på typ 120-150 grader tills det är färdigt. Snackar vi fabriksgjorda fiskpinnar så behöver du inte tillsätta något fett i plåten, det innehåller redan mycket fett som det är.

 10. Jenny februari 6, 2013 on 13:02 Svara

  Du snodde mitt tips! Det enda som funkar är ju att lägga dem i långpanna. Då slipper man stekoset också. Annars är det mina fyra barn gillar mest när jag gör rätten Löjligt mycket bacon. Släng in minst tre paket bacon i långpannan. Ibland har jag kikärtor över som alibi. Å så bara brassa. Allt simmar i fett men om man tar något nyttigt och fettfritt till känns det helt ok. Bacon är gott.

 11. Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥ februari 6, 2013 on 20:37 Svara

  Stek inte dem på så hög värme så ska det gå bra :) jag blandar rapsolja och smör när jag steker.

  • apan februari 6, 2013 on 22:00 Svara

   Är det blanda som är hemligheten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna