VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Igår ville en narkoman tvångsmata mig med fiskleverolja

Skärmavbild 2013-01-08 kl. 09.57.06

Det var derbyträning igår, jag packade ner Freddie i vagnen, satte på mig min tunga rygga, hoppade ner i mina uggs och satte hörlurarna på huvudet. Det fanns en tid då jag lyssnade på musik när jag var ute och gick, den tiden är förbi och jag lyssnar nu enbart på föreläsningar. Måste teoribada mig när tillfälle ges.

På tåget var det mycket folk, Freddie blev varm och började skrika. Jag tog upp henen och satte mig på den enda lediga platsen. Först efteråt förstod jag varför den var ledig, på andra sidan gången satt två narkomaner höga som hus. Det är tyvärr ett ganska vanligt förekommande inslag i stadsbilden och jag lider med dem. Ögonen var stora som svarta tefat, händerna var helt grå och såg precis ut som uppblåsta plasthandskar. Den ena killen satt med en skruvmejsel och dissekerade en laptop, den andra killen skakade en pillerburk i snabb takt. Plötsligt tappade han sin pillerburk, locket flög av och ett tiotal tabletter föll ut. Han plockade upp alla piller, lade ner dem i burken och började sedan titta på mig. Jag satt med Freddie i knät och hade verkligen ingen lust att konversera. Han stack ner handen i fickan och fiskade upp en tablett ala fiskleverolja.

– Här, ta den! Stoppa den i munnen, sa han och sträckte fram sin nålstuckna hand.
– Nej tack, det är bra, svarade jag.
– Men kom igen då, ät den! Ät den! Det är inte knark, det är fiskleverolja!

Tåget saktade in och var framme vid nästa station. Fiskleveroljanarkomanen klev av och väste något mellan tänderna. Han hade säkert goda avsikter och blev sårad när jag avstod hans erbjudande, men sådant är livet. Tåget rullade vidare. Freddie somnade och hann ta mig mig utrustning och rulla 20 minuter innan hon vaknade. När hon hade vaknat gjorde jag benböj ala Lofsan. Det är så kul att vara tillbaka i derbyvärlden. Min ambition är att träna så ofta jag kan och som Freddie tillåter.

DSC_1557DSC_1546


Kommentarer


 1. Kissen januari 11, 2013 on 15:01 Svara

  Kul med Roller Derby, mindre kul med fiskleverolja. :)
  Såg att du spelar i samma lag som en kompis till mig. Skoj!
  Hennes syster har för övrigt öppnat en roller derby-shop: https://www.facebook.com/RollerDerbyShopSE?ref=ts&fref=ts
  (Man ska promota sina vänner och jag vill ju att det ska gå skitbra för henne!)

  Ska bli skoj att läsa mer om RD framöver. ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna