VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett thailändskt bröllop

DSCN4071

Jag kände mig som en främmande fågel, utspökad i ny fjäderdräkt. Men mamma propsade. Är det bröllop så är det. Den illrosa spetsblusen satt åt som ett korvskinn. Den spände både över ryggen och under armarna, byxorna skar in i baken men det var bara att smila och se glad ut. Är det bröllop så är det.

Inne i det lilla huset satt det blivande paret och tog emot bybornas välsignelse. I ett partytält bredvid huset satt ett gäng munkar och åt av den goda festmaten. På grusvägen utanför huset dansade folket. Det var stekande hett, alla var glada, några var uppklädda, några kom till festen i arbetskläder, stämningen var god och festen varade i dagarna tre.

thailändsk bröllop

thailändskt bröllop 3thailändsk bröllop 2


Kommentarer


 1. Ähma december 17, 2012 on 12:43 Svara

  Åh vad härligt det ser ut med sol, värme och fest!

  Vad symboliserar tråden mellan brudparet?

  • Apan satt i granen december 17, 2012 on 21:16 Svara

   Hej Emma!

   Jag vet inte riktigt, men det handlar nog om att ”knyta samman” paret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna