VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Baka pepparkakshus, kristyr och smält socker

20121203-114655.jpg

20121203-114655.jpg
Ärligt talat? Finns det något roligare än att baka pepparkakshus? Jag känner på mig att detta kommer att urarta på sikt. Förra året köpte jag en färdig byggsats, i år gjorde jag egen deg och stansade ut husdelarna med form, nästa år kommer jag nog satsa på att bygga ett slott.

Pimpningen är roligast. Jag blandar färger hej vilt. Grön karamellfärg är enbart äcklig om man inte blandar i lite gult. Jag målade huset innan jag satte ihop delarna med helt vanligt smält socker.

Kristyren gör jag av:
1 st äggvita
2.5 dl florsocker
En skvätt ättika


Kommentarer


 1. Lilly december 3, 2012 on 14:27 Svara

  Hej! Får man önska ett inlägg? Jag antar att du har en hel massa erfarenhet av allt möjligt som mamma till tre. Kan du inte dela med dig av lite tips och trix? Jag menar, det måste finnas massor som du vet nu som du inte visste med ditt första barn? Och så undrar jag om du brukade hänga på någon öppen förskola med de andra barnen (Freddie är väl kanske lite liten än)? Vilken är den bästa i Skanstullsområdet?

  • Apan satt i granen december 3, 2012 on 17:51 Svara

   Hej Lilly!

   Vad roligt med ett önskeinlägg. Det är klart jag ska skriva ett sådant, håll till godo. Kram!

 2. Hondjur december 3, 2012 on 22:28 Svara

  Och det är ju så jääädra fint!! :))
  Efter att jag brände av mig ett par fingrar förra året (med sockerhelvetet) svor jag på att aldrig mer baka pepparkakehus.. Och ptja.. i år suger ekonomin efter allt som varit så … valet blev att det inte blev det iår.. Känns idag faktiskt väldigt tråkigt .. Men men.. man får prioritera helt enkelt!
  Dock… tack för inspirationen! ;))

 3. Sandra december 3, 2012 on 23:44 Svara

  Oj vilket fint pepparkakshus :).

 4. fruKleemann december 4, 2012 on 09:44 Svara

  Jättefint hus ni gjort 😉 !!

  Måste bara tipsa om en jättebra hemsida, med mallar på olika pepparkaks’hus’ och annat roligt!!

  http://hem.bredband.net/merjul/pepparkakshus_ladda.htm

 5. Malla december 8, 2012 on 20:55 Svara

  Skulle helt klart platsa i min pepparkakshustävling!
  Jag ska försöka göra ett jag med, kanske imorgon, tyvärr har jag inte lyckats så bra andra år…

  • Apan satt i granen december 17, 2012 on 10:18 Svara

   Kul med tävling. Om den inte är över kanske jag ska vara med och tävla.

  • Apan satt i granen december 17, 2012 on 10:22 Svara

   Nu har jag skickat in mitt bidrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna