VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När främmande människor plötsligt börjar dra i ens bröst helt utan varning

20121031-144952.jpg

Idag är Freddie två dagar gammal och det var dags för oss att besöka SÖS för att träffa barnmorska och läkare. Barnmorskan undrade varför vi var där eftersom man inte brukar göra återbesök förrens efter minst tre dagar. Vi hade inget bra svar på den frågan.

Bebbar går ner i vikt första dagarna för att sedan gå upp i vikt när mjölken rinner till. Ungefär tre dagar efter förlossningen brukar mjölkproduktionen komma igång och det är då bebbarna lägger på sig. Än så länge känner jag inte av något i mina bröst men jag gissar att det är på gång. Freddie verkar ha greppat tekniken. För att hjälpa kroppen på vägen går det tydligen bra att dricka lättöl eftersom kroppen tydligen svarar bra på malt.

Efter besöket hos barnmorskan skulle vi träffa en läkare. Under tiden vi satt och väntade i korridoren ammade jag Freddie. En kvinna med barnmorskebricka på bröstet gick förbi, tittade, stannade, backade, tittade, log och lyfte sedan på Freddies huvud. Sen log hon och gick vidare. Jag blev helt paff och det hela gick så fort att jag inte hann reagera.

När hon kom tillbaka frågade jag henne varför hon hade gjort som hon gjorde. Då började hon pilla på mitt bröst och Freddies huvud och pratade om att barnet måste få luft när det ammar. Hell no? Är det sant? Vilket geni! Jag som trodde att man lämpligast kväver sina bebisar till mättnad.


Kommentarer


  1. frida oktober 31, 2012 on 15:21 Svara

    Haha! Hög igenkänningsfaktor. Barnmorskor är roliga med det där… Fast dom vill ju bara väl 🙂

  2. Nelin oktober 31, 2012 on 15:31 Svara

    Ååååh, jag blir så arg!

    Ja, de har kompetens och ett arbete som är viktigt, MEN VA FAN, låt bli min kropp liksom!

    När vi låg på BB var det bara en av tre barnmorskor som frågade innan de började dra och klämma på mina bröst. HUR sjukt!? Mina bröst liksom. hur svårt ska det vara att öppna käften?

  3. Jenny oktober 31, 2012 on 15:37 Svara

    Fy fan vad sur jag blir! Jag är klar Barnundersköterska och hade min praktik på Spec.BB och förlossningen. Hos oss är det strikt förbjudet att göra så! (Dessutom kommer barnet själv släppa taget om brösten om det inte får luft, inbyggd, medfödd reflex)

    Som personal (oavsett rang) får man inte bara flytta barnet eller ta på mamman utan lov. Man måste fråga först.

    Inte ett okej beteende av den BM du stötte på..

  4. Bee oktober 31, 2012 on 15:42 Svara

    Varför är du upprörd? Hon hjälpte dig bara.

    • Apan satt i granen oktober 31, 2012 on 16:07 Svara

      Jag uppskattar hennes goda vilja, men gillar inte att bli tafsad på utan förvarning. Man kan göra saker med eller utan finess. Det minsta man kan göra innan man tillrättavisar en ammande kvinna är väl att åtminstone berätta vad man ska göra. Innan man gör det.

    • Mamman i Gerdsmygen oktober 31, 2012 on 16:32 Svara

      Eh.. sen är det ju lixom Annas tredje barn.. Jag tror att man kanske har en liten aning själv då om hur man ammar och vad som fungerar bäst för en själv. Pattarna blir väl för fan inte allmän egendom bara för att man matar en bebis med den?

  5. Tess oktober 31, 2012 on 15:47 Svara

    WTF :O

    vad hände med ”min kropp”!?
    skulle bli fruktansvärt kränkt och arg om någon tafsade på mig och mitt barn sådär!
    varför kunde hon inte bara frågat!?
    eller förlorar man talförmågan när man är ”utbildad och kunnig”!?
    or not.

    förlåt men det spelar ingen roll hur mycket dom än menar väl, dom kan fråga, prata och informera innan dom börjar tafsa och lägga sig i!

  6. Lucy Li väntar på fyran oktober 31, 2012 on 17:18 Svara

    Oh nu får jag starka flashbacks till när mitt första barn var nyfött och barnmorskorna på BB drog och slet i mina bröst till förbannelse (utan att fråga först!) och jag satt där chockad och vågade inget säga. Inte ok!

  7. Fia Fit oktober 31, 2012 on 17:26 Svara

    Helmysko! Men härlig slutkläm på ditt inlägg. Skrattade högt!

    Jag kunde inte kissa i TRE veckor efter förlossningen med ettan. Det var helt jävla vidrigt och det var som om min nedre region var till allmän beskådan. Alltid var det någon som skulle kolla hur det stod till där nere. Med urinröret vill säga. Fy fan.

    Hur det gick vill du inte veta. Ha ha… En av de värsta grejer jag varit med om vad gäller förlossning och komplikationer.

    GRATTIS till fina Freddie! Blev sugen på att skaffa en trea när jag såg henne.

  8. Fia Fit oktober 31, 2012 on 17:27 Svara

    Helmysko! Men härlig slutkläm på ditt inlägg. Skrattade högt!

    Jag kunde inte kissa i TRE veckor efter förlossningen med ettan. Det var helt jävla vidrigt och det var som om min nedre region var till allmän beskådan. Alltid var det någon som skulle kolla hur det stod till där nere. Med urinröret vill säga. Fy fan.

    Hur det gick vill du inte veta. Ha ha… En av de värsta grejer jag varit med om vad gäller förlossning och komplikationer.

    GRATTIS till fina Freddie! Blev sugen på att skaffa en trea när jag såg henne.

  9. Lilly oktober 31, 2012 on 23:58 Svara

    Åh så fin hon är! Jättestort grattis till er lilla bebis! Jag blir alldeles rörd när jag ser en så ”färsk” liten bebis. Jag födde min första på SÖS för tre månader sedan, men det känns som igår… När jag ser din fina lilla tjej så känner jag lite av den där underbara känslan som jag kände då… Sköt om dig och familjen!

  10. Tess november 1, 2012 on 08:57 Svara

    Grattis till sötnosen! Men herre gud fattar inte att det är sant! Folk är galna, det här med integritet hallå!?

  11. Ysmania november 1, 2012 on 10:01 Svara

    Ja, men herregud vad är de med dessa barnmorskor/amningsexperter att hålla på och mecka med en när man ammar! På mitt återbesök med andra barnet kände jag ju mig lite mer avslappnad i mötet med denna obligatoriska barnmorska, och var inte beredd på att hon skulle grabba tag i barnet och VRIDA, när bebben satt fastsugen på min bröstvårta – AAAAJJ!! Jösses, vi skämtade om det senare, att det alltid är en rabiat tant som har den där uppgiften, men med första barnet hade jag ju behov av viss korrigering i amningställning, men kanske hade det räckt med lite tips a la verbalt?

  12. fruKleemann november 1, 2012 on 16:11 Svara

    Underbar bild!! Saknar redan den tiden med min bebis, och då är hon bara 9 månader…
    Nästa gång någon försöker pilla och störa när du ammar, pilla tillbaka! Borde ju funka, haha!!

  13. Millan - två små och mamma mu november 2, 2012 on 21:24 Svara

    Men är det sant?! Det är inte okej. Jag hade blivit förvånad och irriterad (men antagligen inte vågat säga något). Och enligt min egen erfarenhet så reagerar bebisen själv om hen ligger obekvämt och ev. inte får luft under ätandet? :s

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna