VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min sjuka läggning

Studier, dessa jäkla studier. De ger mig en så härlig känsla av att vara levande. Haha, jag vet att det låter sjukt men jag finner en enorm tillfredsställelse av att plågas lite. Känna kniven på strupen, skriva en text och så ”yeay” där satt den. Ni vet hur det kan kännas när man kämpar för något och får till det riktigt bra.

Men som sagt, idag är det åtta dagar kvar till plopp och just nu känner jag mig inte riktigt lika Allan-Ballan. Visst det är ju kul att ha något att göra om dagarna fram till att bebisen kommer, men är det värt att ha studiepressen hängandes över sig när bebbe kommit ut?

Jag är så velig. Jag vill plugga vidare samtidigt som jag inte vill. Kan inte definiera känslan på något bra sätt.


Kommentarer


  1. Emelie oktober 17, 2012 on 11:55 Svara

    Jag mår bra av lite stress, men det är en konst att känna efter vad som är en lagom dos.

    Många gånger får man lära sig den hårda vägen – av sina misstag, men jag försöker ha en riktlinje som innebär att det fortfarande måste vara kul. Just nu har jag sjukt många bollar i luften samtidigt, men tycker fortfarande att det är roligt och jag får ut något av det. Jag har varit nära att gå in i väggen tidigare och lärt mig tolka signalerna kan man säga.

    Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här. Att du ska försöka lyssna på kroppen kanske…

    ”För de löser saaj, de gör det alltid – det kommer ordna saaj!”

  2. Emma oktober 17, 2012 on 12:50 Svara

    Hej!
    Hittade precis hit till din blogg och har inte hunnit läsa så mycket men jag vill bara säga att om du är osäker på om du vill/orkar med skolan när bebis kommer så vänta med skolan. Skolan finns kvar, det gör inte bebistiden.
    Alla är vi ju olika och jag vet inte hur du haft det när du varit mamma ledig de andra gångerna men jag pluggade när jag var mammaledig (50%) och det ångrar jag i dag. Det funkade och jag klarade skolan men jag ångrar att jag inte passade på att vara hemma och bara njuta av att vara mamma ledig och ta tagen som den kommer. Istället för att redan på bb stressa över att hinna hem så jag kunde skriva min tenta några dagar senare.

    Lycka till med allt!

  3. Snabbmakaroner oktober 17, 2012 on 17:44 Svara

    Jag tyckte mest det var jobbigt att sitta så mycket, det gick inte alls faktiskt.

  4. Pomperipossa oktober 17, 2012 on 19:50 Svara

    Kanske är ide att höra med skolan om de har några förslag på hur det kan lösas- alltid skönt att veta vad man väljer mellan. Blir du tex garanterad plats igen om du tar paus, hur länge innan ska man i så fall lämna i ansökan om studieuppehåll, finns möjlighet att få en egen inlämningsplan som tillåter studier i annan takt osv. Lycka till med beslutsfattandet!

  5. Lina oktober 18, 2012 on 08:56 Svara

    Jag känner exakt lika som dug inför att plugga,
    Men jag tycker verkligen att du ska lägga studierna åt sidan… Du får aldrig bebistiden åter, och så har du ju två till småkottar. Välj bort studiestressen en period vetja. Fast det e bara vad jag tycker 🙂 lycka till med allt vad du än beslutar 🙂 (ps, du måste ju hinna blogga också!!! ;))

  6. Linnéa oktober 18, 2012 on 12:43 Svara

    Jag tänker att var sak har sin tid. Det blir sällan bra när man ska ha fokus på för många saker samtidigt. Du vet ju inte heller vad det blir för bebis som tittar ut – den kan vara en individ som är rätt nöjd med tillvaron och som låter mamma sitta och plugga. Men det kan också bli motsatsen 😉 Vore jag du skulle jag lägga studierna åt sidan en stund. De kommer inte att försvinna! Men jag är ju inte du och det är du som känner vad som är bäst för just DIG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna