VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dagen före jag skulle göra en hjärnröntgen för att se om jag hade en tumör // Dag 8 av 50

22 december 2011 gick jag till parken Skånegläntan med mina barn. Barnen lekte och jag låg i en form av hängmatta och grinade.

Sedan ett halvår tillbaka led jag av fruktansvärd huvudvärk till och från. Några av symptomen fick läkarna att vilka utreda min huvudvärk grundligt för att utesluta att det var en hjärntumör. Dödsångesten var inte nådig. Dat kändes så konstigt att jag dagen före julafton skulle lägga mig på den där britsen och rullas in i en stor maskin. Att ligga helt stilla, länge med tårar som rinner längs kinderna är inte det enklaste.

Ett par dagar efter jul fick jag det glada beskedet och jag är frisk och fri från allt vad tumörer heter. Lättnaden var enorm men hela den här historien hade sugit musten ur mig och även fast jag var glad så tog det ett tag att komma över det hela. Nu dagarna är det ganska precis ett år sedan jag började springa till läkaren för min huvudvärk och tänk vad skönt att jag mår bra och tänk vad underbart att vi snart ska välkomna en ny familjemedlem.

Livet går minsann upp och ner. Ibland är det roligt och ibland är det överjävligt illa, men det charmiga är att vi oftast överlever och tar oss igenom de kriser och utmaningar vi ställs inför. Viva la vida!

Idag är det 42 dagar kvar till beräknad förlossning. Andra bloggerskor som kör på temat 50 dagar ur mitt liv är:

Nelin
Sofia Ekström
Hondjur
Johanna aka Retrolover


Kommentarer


 1. Jeanette september 12, 2012 on 16:41 Svara

  Skönt att du fick ordning på din hälsa och tänk vilken belöning då får inom kort. Ser fram emot att få se din trea…

  Jakten på gummistöveln

 2. Caroline Frånlund september 12, 2012 on 20:39 Svara

  Usch, måste vara super läskigt.. jag känner igen mig lite..
  I november förra året gjorde jag mitt första cellprov och hade då inte en tanke på att något skulle kunna vara fel, jag är ju ”ung”. Men i mellandagarna kom ett brev om att de hittat cellförändringar och och jag då var tvungen att komma och knippsa bort delar av livmoderhalsen (AJJ). Även dessa kom tillbaka med resultatet att det var cellförändringar. Dessa fick jag några veckor senare frysa bort.. Om några veckor ska jag på återbesök för att se om förändringarna har kommit tillbaka eller om de än så länge håller sig borta.. Efter detta måste jag nu ta cellprov varje år, för eftersom livmoderhalscancer är ett virus så har jag alltså viruset i kroppen, så håller jag inte koll så kan de komma tillbaka och på sikt bli cancer.. =/

 3. hallontuva september 12, 2012 on 23:02 Svara

  Jag led med dig de där dagarna. Det måste vara hemskt att genomgå vilken dag som helst men att sitta med de tankarna och den ångesten över jul låter inte som en hit. Skönt att allt är som det ska!

  ps. jag är också med på temat ”50 dagar ur mitt liv”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna