VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Som Tam – Denna graviditetens hetaste craving

som tam

som tam

Mitt i renoveringskaoset lämnade jag hemmet och styrde kosan mot Skrapan för att träffa en vän som flyttat utomlands och som just nu är hemma på besök. Det var över ett år sedan vi sågs sist.

Just nu har jag världens Som Tam-craving. Förre veckan lunchade jag och Natashja där, i helgen var jag bara tvungen att beställa hem en och idag kände jag hur suget bubblade upp igen. Vi gick till Koh Phagnan igen och jag fick in min delikata sallad.

Detta är något av det godaste jag vet just nu. Som Tam är en form av sallad gjord riven omogen papaya som är blandad med fisksås, chili, jordnätter och krabba. Ibland serveras det med räkor som ni ser på bilden ovan. Hursomhelst är det very spicey och jag sitter och gråter när jag äter. Bebbe blir helt vild i magen, men jag kan bara inte låta bli.

När mitt renoveringsprojekt är över ska jag sätta mig in i hur jag gör min egen Som Tam.

som tam


Kommentarer


  1. Hondjur (@Hondjur) september 10, 2012 on 21:44 Svara

    Bäbis kanske får halsbränna? 😉
    Men seriöst.. alltså.. jag som själv inte kan äta kryddad mat har noll koll.. Men påverkar det inte fostret alls med stark mat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna