VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kan du hjärt och lungräddning?

Igår var det ett jäkla pådrag på gatan där jag bor. Först kom en polisbil, sedan två ambulanser och en brandbil. Någonting mycket otäckt hade hänt i porten bredvid oss där vi bor. Jag stod och gungade barnen med full insyn till grannen vars liv hängde på en skör tråd.

Ambulanspersonalen drog upp persiennerna för att få in dagsljus och det gick liksom inte att undvika kasta en blick på kampen mellan liv och död. Tyvärr gick döden ut som segrare i kampen och det hela kändes mycket konstigt. Särskilt eftersom jag gick med min egen oro över att en person jag älskar var försvunnen efter hot om att ta sitt liv.

Det här med hjärt och lungräddning känns svårt. Jag vet faktiskt inte hur man gör trots att jag fått utbildning i det och gått olika kurser. Kanske vet jag instinktivt hur jag ska göra om jag skulle hamna i en situation men just nu känner jag mig väldigt osäker.


Kommentarer


  1. Aasa W augusti 29, 2012 on 17:52 Svara

    Men fy vad hemskt! Man kan ju inte låta bli att titta heller, sjukt egentligen!

  2. Emelie augusti 29, 2012 on 18:07 Svara

    jag skulle vilja gå en kurs i hjärt- och lungräddning, men jag har för mig att det kostade en del… Även om vissa kunskaper skulle förfalla efter ett tag (om man aldrig får praktisera dem – och tur är väl kanske det), som i ditt fall, skulle det ändå kännas tryggt att ha gått en sådan kurs.

  3. Nelin augusti 29, 2012 on 19:29 Svara

    Jag har gått flera utbildningar så i teorin kan jag, jag hoppas att det sitter där om dagen kommer då jag behöver det. Jag tror det tack vare att det är något jag har fått öva på sedan jag var barn i Scouterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna