VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det ÄR skillnad på pojkar och flickor, låt det vara det också

Det ÄR skillnad på pojkar och flickor, låt det vara det också. Jag vet inte vad de som håller på med såntdär patetiskt snack vill få ut av det. Att alla ska springa runt som Boy George… Att flickor klär sig i rosa gör dem knappast till underkastade hemmafruar, och att pojkar leker med robotar gör dem knappast till översittare och kvinnomisshandlare. Det ÄR skillnad på kvinnor och män, punkt!

Jag fick en kommentar av en gammal arbetskamrat på facebook. Först blev jag bara väldigt full i skratt för jag tänkte att personen i fråga måste skämta, men… Det visade sig vara på fullt allvar och då var det inte roligt längre.

Vissa saker är helt enkelt inte anpassade för män, och vissa är inte för kvinnor, enkelt, men i den här hysterin vill vissa att ”könet ska inte begränsa det man gör”. Fin utopi, men det funkar inte. Ta hon i häktet i Flempan tex. Tjej, 26år och 50kg ska vakta en intagen man som är dubbelt så stor. Konstigt att det som hände hände. Jag tror inte den intagna hade gett sig på en 100kg+ kille, och hade han det hade det säkert slutat bättre.

Alltså,  jag tror jag smäller av. Det sorgliga är att den här personen i fråga förmodligen inte är ensam att att tycka såhär. Orsaken till varför diskussionen uppstod var att jag postade en länk från SVT om att förlaget som gett ut de väldigt könsnormativa pysselböckerna jag nämnde igår, nu drar tillbaka utgåvan.

Jag tycker det är fantastiskt att diskussioner i sociala medier kan påverka så pass mycket som det gör och jag är glad att vi vanliga dödliga kan bidra med våra röster genom att skriva ner dem och klicka på skicka. Med tiden kanske folk som inte förstår sig på detta med könskonstruktioner ända lyckas får polletten att trilla ner. Jag hoppas det.

 


Kommentarer


  1. Malin augusti 29, 2012 on 16:00 Svara

    haha tror att den där personen har stora svårigheter med att uttrycka sig.. 😛

    självklart ÄR det skillnad.. kvinnor har bröst och snippa.. män har snopp.. 😛 och skägg.. nej men seriöst.
    enda skillnaden egentligen är ju den biologiska, och anatomiska.

    men den där personen verkar inte förstå detta med genus och stereotypa könsroller – där flickan/tjejen/kvinnan blir inpräntad att hennes roll är att stå vid spisen..
    ja äsch du förstår hur jag menar tror jag!

    många verkar tro när de inte har läst om genus, att det bara handlar om rosa och blått..!!! suck…

    /mvh malin

  2. Rebecca augusti 29, 2012 on 18:45 Svara

    Får typ hjärnblödning när man hör meningar som ”Vissa saker är helt enkelt inte anpassade för män, och vissa är inte för kvinnor”

    Åk tillbaka till stenåldern och ta med dig åsikterna får man ju lust att skrika!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna