VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rubens barn

20120813-121108.jpg
Lovi är väldigt inne på rollekar och pratar mycket om dockor. Jag är väldigt inne på att köpa en rejäl docka till henne som är mjuk, gosig och kelvänlig.

Långt innan jag blev mamma hörde jag talas om Rubens dockor som bland annat visat sig framgångsrika i terapi och inom demensvård. Dockorna påminner om riktiga barn, är gulliga och har lite tyngd i baken.

Just nu sonderar jag terrängen och undersöker var jag hittar dockan till bäst pris. Jag vägrar köpa tusen dockor som sedan ligger slängda runt om i lägenheten. Det känns bättre att satsa på en ordentlig.

Min tanke är att det räcker med en docka. Hur tänker ni andra föräldrar kring dockor och antal?


Kommentarer


  1. Maria augusti 13, 2012 on 19:00 Svara

    Mina barn har varsin mjuk docka från IKEA, finns i flera varianter och är skitfina, lekvänliga och billiga. Finns även kläder och fin docksäng till!

    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20196303/

  2. Frida augusti 13, 2012 on 19:13 Svara

    Min dotter har fem dockor. Hon har min som jag hade som liten uppe på landet. Sen fick hon en ruben rainbow när hon döptes (1,5 år sen). Sen utökade jag med en mörkhyad från Ikea. Sen fick hon i julas en ruben baby. Sen fick hon av släktingar en Dora docka när hon fyllde år. Jag tyckte att hon hade dockor så det räckte när hon fick Dora. Skulle eventuellt kunna fylla ut med någon Ruben av de där små sorterna (liknar jordgubbar osv) sen bara för att de är söta. Men då ska hon bli några år äldre först.

    En rejäl docka räcker ju eg. Den från Ikea köpte jag för att ge lite variation och ruben babyn för igenkännandet. Den har ju snippa och allt. Dora dockan är inte alls vad jag föredrar men dottern gillar den så den fick bli kvar. Ruben rainbow tyckte jag var en perfekt första kramgo dockvän.

  3. Linduz augusti 13, 2012 on 23:08 Svara

    Ja du har rätt. Dockerna används inom vården. Jag hade en docka på min avdelning nu under sommaren. Den är populär bland brukarna. 🙂

  4. KristinMandarin augusti 14, 2012 on 09:55 Svara

    Jag köpte en Rubens docka från Barnvagnsmagasinet.se , vet dock ej hur de ligger i pris jämfört med andra. Dock var dockan väldigt stor tycker jag, Gry kan knappt lyfta den! Men hon tycker mycket om den!

  5. talulah augusti 14, 2012 on 14:13 Svara

    Vi har använt dem i mina barnrytmikgrupper med stor framgång. Jag visar föräldrarna hur rörelser och massagevisor ska utföras på en ordentlig och stor docka så alla ser och sedan kan göra på sina barn. De större barnen gillar även att leka med dockorna!

  6. Sanna augusti 15, 2012 on 09:37 Svara

    Vi har en rejäl docka här hemma och två mindre som varit presenter. Hon leker med alla tre, men framför allt med den stora som är hennes ”bebis”. Har absolut inget behov av fler.

  7. Jennie augusti 15, 2012 on 17:00 Svara

    Vi har två små och två stora rubens barn dockor. Det är bara de stora som leks med. De man kan mata med nappflaska och sätta nappar i. Just nu är det mest sonen på drygt ett år som leker med dem. Men dottern på två och ett halvt tycker också mycket om dem. Jag köpte två av varje eftersom syskonen är så tätt i ålder. Tänkte att det var bra att dockorna också fick ha syskon. Sedan så berättade min mamma som är förskolelärare att rubens barn är mer omtyckta än andra dockor speciellt hos pojkar i förskoleåldern. Vet inte varför, men det hade hon lagt märke till. När sonen är tyst hittar jag honom ofta kramandes sin stora docka på golvet i sitt rum…

  8. Apan satt i granen augusti 15, 2012 on 22:45 Svara

    Tusen tack för alla era kommentarer angående dockorna! Jag blir mer och mer övertygad om att jag ska köpa en, kanske två så att barnen får varsin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna