VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lingondagen

20120813-062522.jpg
Igår plockade vi lingon. Jag föredrar att plocka lingon framför blåbär. Lingonen är inte alls lika känsliga som blåbären och de sitter på rad i klasar. Det blir ett skönt smatter i fingrarna när de små röda bären dras av.

20120813-062752.jpg
Efteråt rensade jag bär i nästan två timmar medan la familia ägnade sig åt lekar på annat håll. Jag lyssnade på Martina Haags sommarprogram på P1 och njöt av att få sitta i fred.

20120813-063006.jpg
Det är så vackert här att jag dagligen har en högtidlig känsla i bröstet. Finns det något skönare och vackrare än vår svenska natur? Nu börjar hösten smyga sig fram. Det är kallare om nätterna och den nordliga vinden gör sig hörd. Färgerna i skogen är fantastiska just nu. Ljungen står i sin fulla prakt i sällskap av grann mossa och blodröda lingon.

Det sägs att Gud skapade paradiset och Edens lustgård. Jag har tänkt lite på det där och kommit fram till att hela jorden måste vara the place. Edens lustgård är med andra ord ingen liten trädgård i ett soligt land utan ett helt jäkla jordklot i universum med sin mångfald.


Kommentarer


 1. Hondjur (@Hondjur) augusti 17, 2012 on 08:30 Svara

  Precis sådär skall livet vara! Tyst, rofyllt och nära naturen!
  Snart flyttar jag från Ghettot till just det där du beskriver.
  Fast Strömstad. Nära hav, skog och tystnad.
  Det kommer bli fantastiskt!

  Att det sedan är tre mil från staden, att jag kommer få lappsjuka och att det inte går en enda bussjävel är petitesser.. men jag tror nog att jag kanske behöver ett körkort! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna