VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kära dagblogg!

Det är uppesittarkväll i det apska hemmet. Jag är på hugget och har haft en himla mysig dag på alla sätt.

Nog för att morgonen inleddes med ett antiklimax. Ett frukostbesök av en kär vän uteblev, eftersom min vän inte dök upp. Jag hade verkligen sett fram emot att öppna dörren klockan 9.00 för att bjuda på nybakta scones och allt annat som hör en brakfrukost till. Men så blev det alltså inte. En och en halv timma efter utsatt tid fick jag ett sms med en förklaring. Tur var väl det annars hade jag nog ruttnat helt och hållet.

När klockan började närma sig lunch mötte jag upp Natashja och hennes kids på ett Kinahak i närheten där jag bor som har en mycket fin buffé till ett mycket bra pris. Efter maten köpte vi varsin latte, sen gick vi hem till mig och hade kvalificerat soffhäng.

TamlinNinjaLady Dahmer

Efter soffhänget cyklade jag till De Fietsfabriek aka Cykelfabriken på Magnus Ladulåsgatan.  Nu mina vänner vill jag att läser resten väldigt noggrant. Jag har nämligen haft världens tur och vill dela detta med er.

cykelbutik på Magnus Ladulåsgatan

I morgon är det dags för årets Pride Parad. Att gå i två timmar med foglossning är lika med big no-no. Mina derbykamrater från ligan ska rulla i paraden och att rulla som högpreggo är också big no-no. Vad gör jag? Jo, jag kommer på att jag kan rulla igenom paraden på min cykel. Fast jag har ju bara en barnsits och den rymmer ju bara ett barn. Båda mina barn ska ju med på Pride!

Jag sökte med ljus och lykta efter en cykelkärra men hittade ingen. Plötsligt kom jag att tänka på den där cykelbutiken på Magnus Ladulåsgatan som säljer så balla cyklar. Jag ringde för att se om jag kunde få hyra en lådcykel till Pride. Nu mina vänner, nu kommer det fina i kråksången. Simon som äger butiken vill att vi Stockholmare ska anamma den holländska cykelkulturen och har därför donerat en lådcykel till oss Stockholmare. 

Vad innebär det då? 
Jo, vem som helst är fri att  låna en lådcykel helt gratis över en dag. Fattar ni vad fantastiskt det är? Simon menar på att istället för att vi ska betala en svindyr taxi över halva stan när vi ska frakta något stort och otympligt, så kan vi helt enkelt få låna hans cykel utan kostnad! Kärran håller för 300 kg och är rymlig som bara den.

de fietsfabriek

Simon tog med mig på en liten åktur, efter det skrev jag på låneavtalet och cyklade till förskolan för att hämta mina barn som blev helt till sig när jag rullade in på gården och tutade. Sen fick alla barnen på förskolan hoppa ner i lådan och åka ett varv medan jag trampade på. Sen skyndade vi oss hem från förskolan, packade en picknickkorg, lastade lådan full av myskuddar, täcken och filtar för att cykla till Pridepark och hälsa på lite vänner som hade picknick där.

Vi hade det väldigt mysigt på picknicken, åtminstone fram till att  himmeln öppnade sig och det började hällregna. Jag bestämde mig snabbt för att packa ner barnen i lådan och lägga dem under en filt, sen cyklade jag till närmsta tunnel i syfte att söka skydd för regnet.

de fietsfabriek

de fietsfabriek

När regnet hade avtagit hade jag hunnit:
1. Berätta en improviserad saga om hästen och tåget som prydde väggen i tunneln
2. Strippat inför alla tunnelkompisar eftersom jag var tvungen att ta av min dyngsura tunika och ta på mig en relativt torr tröja som jag klokt nog hade packat ner i vagnen.
3. Ätit upp återstoden av picknicken

Det duggade lite när vi lämnade vårt trygga skydd i tunneln, men barnen kurade i hop sig och gömde sig under ett paraply.

Mamma, du är tokig du!

Så säger alltid mina barn när jag hittar på saker med dem som är lite utöver det vanliga. Jag tycker det låter mysigt och är hellre en tokig mamma än är torr och tråkig mamma.

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen. Cykeln ska pimpas och sedan ska den trampas. Ska ni gå i paraden eller titta på den? 


Kommentarer


  1. Maria augusti 4, 2012 on 09:39 Svara

    Gud så mysigt det låter! Blir glad när jag läser detta och ja, hellre en tokig mamma än en torr och tråkig! Kram på dig. / Maria.

  2. Frida augusti 5, 2012 on 18:47 Svara

    Vilken smart cykel. En sådan skulle vara helt perfekt att ha ibland. Fler cykelbutiker borde ha liknande tjänster att erbjuda sina kunder.

  3. Meanie Mischievous augusti 6, 2012 on 16:47 Svara

    tyckte det var en hemskt smart lösning! Såg dig i paraden btw, men fick tunghäfta.. ångrar mig nu i efterhand! Du såg så glad och snäll ut och jag har ingen aning om vad jag var rädd för. Pride var awesome btw! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna