VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mamma, jag kan inte sova

Ibland går det snabbt, ibland tar det sjukt lång tid men en sak är säker, tillslut somnar de av ren utmattning. 

Min mammafilosofi är att jag försöka vara världens bästa mamma för mina barn. När barnen är vakna tycker jag att de är väl förtjänta av att få min fulla uppmärksamhet. Den så kallade egentiden tar jag igen när de sover eller är borta på dagarna. I den mån jag kan undviker jag att pilla på min i-phone framför barnen eller att sitta vid datorn.

Med undantag för kvällar som dessa, då jag läst fem olika böcker och verkligen gjort allt i min makt för att få dem att komma till ro. Visst, jag minns hur trist det var att försöka somna på kvällarna när det fortfarande var ljust ute. Vad är logiken liksom ? Varför sova när det är dag?

Efter att ha nattat den lilla fem gånger verkar det faktiskt som om hon har somnat nu, medan den stora ligger och ropar att han inte kan somna. Jag vet att han är världens tröttaste och att det bara rör sig om sekunder men ändå ska han kämpa mot sömnen in i det sista. Barn alltså. Jag skulle vilja få dem att förstå att sova är något av det skönaste man kan göra, men de klarar helt enkelt inte av att inse det.

 


Kommentarer


  1. Hanna - Mode, smycken och min vardag augusti 1, 2012 on 21:20 Svara

    Jag tror att de tänker att man missar något jättespännande om man somnar och därför inte vill. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna