VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varför bär föräldrar sina ”stora” barn?

bloggkommentatorn

Fotbollsfrun har reflekterat över att kändisar ”over there” bär sina barn ovanligt länge och jag nickar instämmande. Varför bär man runt på en sexåring i tid och otid? Är det för att ungen är lat eller för att man vill att ungen ska bli lat?

Jag vill att mina barn ska gå och undviker i allra högsta grad att bära dem eftersom det inte gynnar någon. Jag ser det som en dålig vana. Hur resonerar du?


Kommentarer


  1. Therese/zill juli 31, 2012 on 21:44 Svara

    Jag håller med! På mitt jobb (en förskola) har jag sett föräldrar som kommer med sina 5-6åringar i barnvagn och/eller bär dem. Jag förstår inte hur dom orkar? Nu ska min avdelning bli en 1-5a vilket innebär småttisar födda -10 och -11, och då gäller det att se till att man inte kånkar runt på dem för mycket. Man får tänka på att kroppen ska hålla i typ 40 år till i yrket.

  2. Carola juli 31, 2012 on 22:10 Svara

    Inte sjutton bär jag mina ungar! Det har jag inte gjort på flera år. De är nu 4 och 6 år gamla och fullt friska, nog kan de gå själva. Visst, ibland har man fått ta en paus extra, men det är ju sådant man löser. Det gagnar varken ungarna eller mig som vuxen att jag kånkar omkring på dem. Självklart kan jag än idag lyfta upp dem i famnen på skoj och så, men absolut inte bära omkring på dem för att de inte orkar gå. Då får de vila till de orkar.

  3. Matilda Flodin augusti 1, 2012 on 10:49 Svara

    Jag kommer ihåg ett par i vår kyrka som bar på sin dotter så länge så att man höjde på ögonbrynen, säkert fram till hon var minst ett par år in i skolåldern om inte till och med 10-11. I deras fall tror jag att det kan vara så att de adopterade henne sent i livet och ville hålla henne liten för att kunna njuta av att ha ett litet barn så länge som möjligt. Det kändes inte riktigt normalt och hon blev så bortskämd (med mer än att de bar runt på henne så klart) så hon var ett totalt monster mot föräldrarna i tonåren.
    Med kändisar inbillar jag mig att det handlar om att hålla barnen nära sig så de inte blir översprungna av paparazzis, men är det inte så är det ju bara konstigt. Vem orkar släpa på en klump på 18-20 kilo? Fast de kanske ser det som vardagsmotion. 😉

  4. ahaaa september 24, 2012 on 13:44 Svara

    Kändisarna har ett helt hav av paparazzis efter sig, det är för att skydda ungen från allt det där. Har sett en massa bilder på när Suri gråter och verkligen inte vill bli fotograferad, måste kännas fruktansvärt för en unge att bli attackerad av allt det där. Klart förälderna vill skydda

    http://secondwednesday.com/suri-cruise-yells-at-paparazzi-while-with-mom-katie-holmes-in-nyc/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna