VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att offra sitt barn till Jesus

20120715-045329.jpg

Walter Iego har skrivit ett intressant inlägg om sajten Cirkle of moms.

Circle of moms” – är en skojig hemsida på nätet för troende mammor (kristna) som inte vet vad de ska göra med sina olydiga barn. Det första exemplet man stöter på när man besöker forumet är bl.a. den här frågan från en förtvivlad mor:

20120715-044152.jpg

Jag vet inte hur ni känner, men jag blir alltid rädd för människor som börjar snacka om satan och djävulen. Det känns medeltida på något vis. Om vi skulle byta ut begreppen Gud och satan till, godhet och ondska alternativt rätt och fel skulle det kännas mer lätthanterligt. Att skylla onda ting på satan känns billigt, oansvarigt och lättvindigt.

Barn och religion är en svår grej. Jag har full förståelse för att barn föds in i religioner men samtidigt ifrågasätter jag konceptet. Att hitta sin Gud och sin tro är väl ändå något man gör på redan genom livet? Det känns märkligt att ens föräldrar skulle säga: ”Så här är det” och att man efter det skulle foga sig i det ledet bara för att ens föräldrar gör det.

Hur funkar det egentligen? Ni som är religiösa och troende får gärna dela med er av era erfarenheter och synpunkter.


Kommentarer


 1. Nadia juli 15, 2012 on 10:59 Svara

  Jag är uppvuxen med föräldrar som tror olika, båda var tydliga med att de tror – inte att de vet, plus att de sa att andra människor kan tro annat. Jag föredrog mammas sätt att tro och står kvar i det idag. :-)

 2. Queen Tiara juli 15, 2012 on 11:51 Svara

  Ville bara inflika att Circle of moms inte alls är en hemsida för troende (kristna) mammor. Det är en sida för alla mammor, och endast en del av den är för troende 😛

 3. Therese/zill juli 15, 2012 on 13:29 Svara

  Jag valde att gå med i Pingstkyrkan när jag var 16… Av egen vilja, alltså, eftersom ingen annan i min släkt tror över huvudtaget. När jag var 18½ valde jag att döpa mig i nämnda kyrka.
  Mamma & pappa har frågat flera gånger varför osv, men jag kan inte riktigt svara på det, det kändes rätt. Nu är jag strax över 30, och är inte särskilt aktiv längre, kan ha att göra med att jag inte längre bor där jag bodde när jag gick med. Känns lite konstigt att gå till en annan församling än min hemförsamling, kanske..

  När jag säger att jag är medlem i Pingstkyrkan blir ganska många förvånade; ”du ser ju inte ut som en sån!”, och jag undrar hur en ”sån” ser ut…? 😉
  Jag är iaf väldigt noga med att inte säga till folk vad de ska tro eller så… Så länge folk inte tycker att jag är dum i huvudet för att jag tror… Alla får göra sina val, jag har gjort mitt. Den dagen jag får barn får de välja själva, jag tänker inte stämpla in dem i någon gemenskap som de sedan kanske inte vill ha.

 4. Marcela juli 15, 2012 on 22:11 Svara

  Jag skulle tycka det var väldigt märkligt att inte ta med mina barn i något jag tycker är det bästa som finns. Jag har en tro och den ger mig så mycket. Jag tror att just det jag tror på är det bästa. Därför vore det märkligt att utesluta mitt barn från den biten. Jag tror inte att det finns en neutral värld, jag tror att man gör ett aktivt val när man bestämmer sig för att tro/inte tro på något. Jag tror även ateister gör ett aktivt val, kanske anstränger man sig extra för att hålla sina barn från allt vad tro heter?
  Hur man än gör så är det ett aktivt val som påverkar ens och andras liv. Om jag trodde att mitt val var dåligt för mitt barn skulle jag inte följa den tron, så enkelt är det för mig. Det jag tror är bra, det skickar jag vidare. Det gäller värderingar, kultur, politik, religion osv. Sen är tron något personligt, och mitt barn får själv välja var hen vill stå i det hela. Men att inte introducera hen för det jag anser vara det bästa vore inte bara dumt utan gå emot all logik.

 5. Walter Iego september 3, 2012 on 18:30 Svara

  Bra att du lyfter fram detta.

  • Apan satt i granen september 3, 2012 on 21:16 Svara

   Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna