VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sug av en vattenslang och låtsas som om ingenting har hänt, det är fullt normalt

Just nu är jag så sjukt uttråkad och rastlös. Detta som skulle bli en mysig sommar med preggomage känns som rena skämtet. Här sitter jag totalt handikappad och kan inte skryta med härliga promenader längre än till förskolan och tillbaka.

Det är fredag en timma före midnatt, det är sommar utanför mitt fönster och det enda jag vill är att ge mig ut i höga klackar för att smaka på sommaren. Slicka den lite lätt i örat och gosa in mig en härlig sommarbris. Istället sitter jag alltså här och eftersom jag inte får dricka vin har jag fyllt magen med inte mindre än fyra glassbåtar. Vad gör jag mer?

1. Skäms lite över att jag spöar skiten ur mina kids när vi spelar Super Mario på Wii. Tanken är ju att jag lite pedagogiskt ska lära dem hur man gör, men istället blir jag frustrerad och tar konsolen när de går in i sköldpaddorna och dör hela tiden. Sen sitter jag helt uppslukad och säger ”vänta” medan de bankar på min rygg och vill ta tillbaka konsolen.

2. Lyssnar på fantastisk feelgood musik och barnens snusningar från rummet intill.

3. Funderar över varför Lena PH och Per Holknekt ska skilja sig. Jag har bara följt cirkusen på löpen och har ännu inte lyckats klura ut mer än att det rör sig om ett otrohetsdrama. Det är tydligen vanligt att folk är otrogna nuförtiden. Jag kan inte svara på hur jag skulle reagera om jag blev offer för en otrohetsaffär, men förmodligen skulle jag göra slut.

4. Glädjs åt att jag ska läsa religionsvetenskap på distans under tiden jag är föräldrarledig. Hoppas att det kommer gå vägen. Svenska och religion var mina favoritämnen i skolan, tänk att jag nu ska bli lärare själv och undervisa i dessa ämnen. Känns helt galet. Tänk om jag hade vetat det då.

Bilden är lånad här

5. Tycker att det är fantastiskt att Genusfotografen med hjälp av donationer fått ihop 19850 kr som ska täcka kostnader för en ett belopp han krävdes på med anledning av att han använt sig utav Stefan Jellhedens bild av Louise Johansson när hon ”suger av en vattenstråle”  i Arlanda Xpress på sin blogg. Jag blir helt matt av att det har startats en protestgrupp mot Genusfotografen på Facebook. 

6.  Skrattar åt en kommentar jag fick på mitt bidrag till mammaformer. Av språket att döma är kommentaren skriven av de hängivna anhängarna i Flashbacktråden som tidigare i veckan lade ner sin själi att smutskasta sajten och äckligförklara de modiga kvinnor som delat med sig av sina kroppar på mammaformer.se. Jag tänker inte godkänna elaka kommentarer på sajten, däremot funderar jag på att plocka ut dem och tillägna dem en egen kategori för att synliggöra (kvinno)hatet som frodas på nätet.

Nu mina vänner har jag slutat deppa över att jag är ett handikappat preggo som inte får sippa på en god drink i sommarnatten. Bebbie sparkar i magen och det är himla mysigt. God natt på er alla.


Kommentarer


 1. Queen of Kammebornia juli 14, 2012 on 00:33 Svara

  Det är fint att bebben sparkar, så ska det vara, hurra för det!

 2. Frida Spångberg Waller juli 14, 2012 on 09:39 Svara

  Oh. Hens kommentar… Oh my. Beviset på att folks verklighets uppfattning nowadays. Folk uppfattar sig själv som självständiga och full av egna åsikter men om dom bara tänker efter ett tag till så kanske dom kommer på att dom bara år påverkade av den sorgliga gruppstrycks bilden av hur man ska vara som kvinna. Gör mig ledsen för hens skull men taggad på att vara ännu mer outspoken och ärlig om hur det verkligen är. Hoppas/antar också att hen har tourettes eller nån allvarlig psykisk störning och inte förstår bättre.

  Anna FTW och fan va du är bra! Gudars alltså! Min idol!

 3. stig juli 14, 2012 on 11:57 Svara

  Hur självständigt är det när en grupp ”mammakroppar” sätter ut bilder på internet för att dömas offentligt? Skulle pappor göra samma sak? Och sen snyffthistorier om att han minsann var tjock redan innan fruns graviditet och efter graviditeten ser magen ut på det HÄR sättet..

  Det är väldigt väldigt sorgligt när en kvinna inte kan låta bli att vilja bli dömd av sin omgivning. Antingen är man snygg – och då vill man visa upp sin kropp. Eller sen har man skavanker – och då vill man OCKSÅ visa upp sin kropp.
  Varför?

  Ingen jämställdhet värt namnet kan uppstå så länge kvinnor beter sig som huvudlösa höns.

 4. Apan satt i granen juli 14, 2012 on 12:06 Svara

  @stig: Var kommer självständighetens vara eller icke vara med i bilden? Vad spelar det för roll om pappor skulle göra likadant? Snyfthistorier?

  Du hävdar att det är sorgligt att kvinnor inte kan låta bli att vilja bli bedömda av sin omgivning, uppenbarligen har du tolkat poängen med sajten.

  ”Ingen jämställdhet värt namnet kan uppstå så länge kvinnor beter sig som huvudlösa höns.” Allvarligt talat Stig kom gärna med åsikter, men var gärna saklig. Just nu är det svårt att förstå vad det är du försöker få sagt.

 5. stig juli 14, 2012 on 12:56 Svara

  Frida Spångberg Waller (här ovan) som har dig som sin idol (!) anser att ”folk” uppfattar sig som självständiga och fulla av egna åsikter när de i själva verket endast är offer för grupptrycksbilden av hur en kvinna ska vara.

  Och jag kontrar detta och hävdar att även DU och dina likasinnade är precis likadana. Ni är likväl offer för grupptrycksbilden hur en riktig kvinna ska bete sig. Ni är inte självständiga utan osjälvständiga – alltså just av den sortens människors som Frida här ovan ojar sig över och blir för deras skull.
  En kvinna ska visa sin kropp för allmänheten. Annars är hon inte någon riktig kvinna.

  En kvinna ska också bli ”glad” eller ”ledsen” när någon anonym kommentator på internet säger till henne att hon är ”vacker” respektive ”ful”. Det är så en riktig kvinna ska vara. Beroende av andras bedömande och åsikter.
  En man skulle inte komma på tanken att visa dagens outfit eller vilka skavanker han har fått med åren. Inte heller skulle ha bli ”glad” ifall någon nätkommentator sa till honom att han duger oavsett extra kilon. Det är en helt absurd tanke.

  En man suger inte åt sig omgivningens åsikter om en själv. Särskilt inte någon anonym stackare från nätet som man inte har något relation till.
  Men en kvinna – hon blir ledsen. Hon till och med raderar ”elaka” kommentarer för att ite bli mer ledsen. Snark..

  Sen också det här eviga dilemmat när det gäller kvinnor och deras utseende: ska man ärligt säga vad man tycker eller ska man låtsas något annat för att göra henne glad?

  OM någon nu anser att du borde träna är det ”elakt” sagt? Observera att han inte sa något om hängtuttarna eller märken på bristningarna – vilket man inte kan göra så mycket åt (förutom kirurgi, laser etc.) utan just det faktum att din kropp inte är tränad. Den kanske inte var tränad ens innan graviditeten. Troligtvis inte. Men det kvittar. Du vill inte höra att du borde träna mer – för din egen hälsas skull. Och kanske också ifall du finner det jätteviktigt att alla anonyma kommentatorer här på internet skulle anse att din kropp duger.
  Men du gör precis som kvinnor i allmänhet brukar göra: frågar om ens åsikt – utan att vilja höra den egentligen. Du vill att en man ska säga det du vill höra. Punkt. Allt annat är elakt.

  Om en otränad manskropp skulle hängas på nätet skulle även han få höra att några varv runt huset skulle inte skada. Men han skulle inte ta det som en elak kommentar. Jag har svårt att tro att den kommentaren skulle bli raderad. Han har ju bett om kommentarerna genom att sätta sin kropp för allmän beskådan för att visa hur den har blivit under årens lopp..

  Men med kvinnor är det alltid det här dubbla. Att ni ska vara jämställda på pappret – men helst inte i verkligheten.

  • Apan satt i granen juli 14, 2012 on 13:42 Svara

   @stig: Tack för ditt svar. Jag förstår dig bättre nu, men har ingen möjlighet att svara just nu. Jag delar inte din uppfattning och återkommer. Ha en fin lördag!

 6. Marcela juli 14, 2012 on 23:17 Svara

  Vad skönt för Stig att veta exakt hur alla män och alla kvinnor tänker. Han vet med andra ord exakt hur alla människor på jorden fungerar. Det måste vara tryggt…och liten ensamt på toppen. Han behöver nog en kram. Kram på dig Stig!

  Det här med sparkar funderar jag mycket på idag, jag är nu i vecka 29. Jag tycker fortfarande det är ganska obehagligt. Det är min första så kanske vänjer man sig? Å ena sidan är det skönt att veta att han lever, å andra blir jag inte av med alienkänslan, plötsligt blir jag påhoppad, på insidan! Ytterst märkligt!

  Religionsvetenskap har jag också läst på distans. Jag tyckte det var svårt, jag är en sådan som gärna förstår genom diskussion, och det saknade jag med distansstudier. Men jag älskar teologi och religionsvetenskap. Har själv en tro men fascineras lika mycket av min egen tro som av andras och religionspsykologi med för den delen. Lycka till med pluggandet!

 7. stig juli 15, 2012 on 01:25 Svara

  Där ser man. Du har så rätt så rätt. Vad dum jag var som inte tänkte på kvinnorna i Afganistan. Afganistanska tjejer har faktiskt inte det här problemet att de skulle behöva fundera dagarna i ända vad män i största allmänhet anser om deras kroppar. Istället kan de slappna av under burkan och behöver inte köpa en digitalkamera för att lägga upp bilder på sig själva på internet.
  Detta får mig att tänka att det kanske inte är någon bra sak att kvinnor får bestämma själva. Det blir så dåliga beslut när ni gör det utan hlälp av oss män. Exempelvis låter ni er – frivilligt – porträtteras med vattenslangar i munnen trots att artikeln ska handla om er yrkesutövening och inte exempelvis sexuella tjänster. Likaså lägger ni helkroppsbilder på er på internet för att folk ska kommentera dem. Sen blir ni ledsna när folk säger vad de tycker. Det är inte heller något vidare beslut. Kanske behöver ni karlar som ska fatta beslut å era vägnar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna