VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att bekosta en hobby

apans

Jag känner mig helt nedtryckt och villrådig. Något som är jättekul känns samtidigt väldigt konstigt. Det går nämligen lite för bra för mammaformer. Igår hade sidan över 10 400 besökare vilket gjorde att den stängdes ner av webbhotellet eftersom trafikgränsen uppnåddes med råge. Observera att jag redan har ”powerkonto” för privatpersoner. Just nu förbrukar jag i snitt 500GB/månaden vilket egentligen kommer att kosta mig 400 kr/ mån om jag ska höja standarden till ett företagskonto.

Min egna Apan satt i granen blogg ligger på samma webbhotell och varje gång trafiken brakar på mammaformer så brakar även grantoppen sönder och samman. Kul, men stressande för en preggoapa som jag. Jag hatar teknikstrul och blir typ vansinnig när mina sajter ligger nere.

What to do? Ska jag hoppas att folk ledsnar och slutar besöka sidan? Ska jag betala 400 kr/ månaden för en hobby? Ska jag försöka få in sidan på en portal? Jag behöver verkligen er hjälp och era råd.  


Kommentarer


 1. Camilla juli 11, 2012 on 21:55 Svara

  Kööör! Du har väl nåt att säga om det kommer in 10 000 och läser. Berätta det du har att säga, det betalar sig säkert.

 2. ds juli 12, 2012 on 15:43 Svara

  Jag hade samma problem när jag hade en sida (i ett helt annat ämne). Den var rätt omtalad och fick vissar dagar galet många besök. Om någon nämnde den på forum eller blogg så blev det extra många den dagen. Men jag startade sidan bara på kul och den låg på en gratisplats helt utan reklam. Man tilläts ändå stort utrymme och ovanligt många besökare, ett jättebra ställe alltså. Problemet var bara att när trafikgränsen överskridits, stängdes sidan och öppnades först nästa dygn.
  Sidan växte men jag hade inget intresse av att betala för hobbyn – och inte heller av att ta in reklam på den. Så jag valde att acceptera att den låg nere ett par ggr per månad.
  Så frågan är väl vad du har för syfte med sidan. Ett billigare ställe är annars cliche.se

 3. Linda w L2K juli 12, 2012 on 19:28 Svara

  Med tanke på att sidan faktiskt redan når så stor publik och både fyran och aftonbladet visat upp den borde det väl finnas nån sponsor som kan ställa upp! Tycker jag! :o)

 4. Mia juli 12, 2012 on 20:47 Svara

  Google har ett affiliate prgram (gratis gå med) Google visar annonser, text eller bild/ flash, du får betalt för varje klick på annons.
  Beroende på annons kan betalning/ klick variera från 5kr- 200kr, i snitt kan du räkna med 8kr/ klick. Det kostar inget för en besökare.
  Han/ hon ser en intressant annons på din sida, klickar på den, och du får betalt.
  ”Google Adsense” [ http://www.google.com/AdSense ] heter affiliate programmet. Med 10 000 besökare / dag borde du få in dina 400kr i ett nafs!
  Annonserna år alltid relevanta för respektive artikel /sida.

  Lycka till med sidan! Den är Toppen

 5. Evelina Tornberg juli 16, 2012 on 09:15 Svara

  Jag tycker du ska skaffa dej en egen portal! Då kan du ju så småningom (om du vill givetvis) plocka in lite reklam – men du kan ju fortfarande välja den reklam du vill ha, allt kanske inte känns okej på en sån här blogg. Underbaraclaras.com är ett sånt alternativ – skicka henne ett mail. Hon fick stor skara bloggläsare, skaffade egen portal och fick ta in lite reklam så att det går runt, och så småningom lönar sej. Hon tar dock bara in ekologiska, naturvänliga produkter t.ex..
  Lycka till! Like your blog!
  kram

 6. Katten Jones september 7, 2012 on 10:27 Svara

  Det här måste vara bland det bästa jag hittat någonsin.. Har själv inga barn just för att jag inte känt mig redo eller haft någon jag velat dela det otroliga ansvaret med, men nu ska jag snart gifta mig och vi vill båda ha barn så snart vi känner oss trygga i våra nya roller som man och hustru och vår ekonomiska situation och så.

  Tankarna på att skaffa barn har gjort så att jag fånigt nog börjat fundera över hur det kommer påverka min kropp. Jag har redan massor dumma komplex och även om jag accepterar dem och gillar min kropp ändå så är det läskigt att tänka sig att min kropp kommer förändras och kanske ge mig en bunt nya komplex… Men när jag sitter och bläddrar igenom alla bilder på modiga och underbara kvinnor här så blir jag lugn i sinnet.

  Tack så mycket! Fortsätt med det här underbara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna