VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lite tankar om mammaformer

När jag drog igång projektet mammaformer fanns det inte i min tankevärld att det skulle bli så mycket uppmärksamhet kring projektet. Jag som alltid vurmat för kvinnokroppar och synen på dessa fick mig en ordentlig tankeställare när jag gjorde ett modelljobb i slutet på maj. Under den fotograferingen jublade alla inblandade och tyckte att bilderna blev fina, medan det enda jag såg när jag tittade på bilderna var mina valkar och bristningar. Hade bilderna av den kurviga kvinnans kropp föreställt någon annan än mig skulle jag ha älskat bilderna och tyckt att de var fantastisk vackra.

Efteråt funderade jag mycket på hur komplex syn vi har på våra kroppar. Det vi upplever i bilden av oss själva stämmer sällan överens med verkligheten alternativt skulle vi kunna se det hela som att verkligheten dvs andra inte alls snöar in på detaljplan vad det gäller våra egna kroppar. Alla har ju så fullt upp med att vara sin egen kritiker och därför finns varken intresse eller tid till att kritiskt granska andra. Och varför ska man egentligen göra det? Om du vill se klippet från Nyhetsmorgon kan du titta på det här.


Kommentarer


  1. Anna | bAGus juli 10, 2012 on 17:04 Svara

    Jag såg dig på nyhetsmorgon, heja mammaformer!

  2. Det finns så många ideal man kan försöka leva upp till, när det enda fantastiska ideal man behöver är sig själv. Var och en bör vara sitt eget stolta ideal, om jag får bestämma!

  3. Julia juli 17, 2012 on 09:26 Svara

    Åh, spännande! Ska se klippet så fort jag kommer hem från Turkiet. Internet här tar 30 minuter för att ladda fram din blogg, så att se ett program är inte att tänka på förrän jag är hemma! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna