VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sandra 27 år

sandra27


Mamma till 2 åring och bebis 3 månader.

Mitt första tydliga minne av att jag kände mej tjock var på förskolan. Jag var ca 6 år och vi vägde oss i storgrupp. Jag vägde mest, något som jag stolt berättade för min mamma när hon kom och hämtade mej… Men USCH vad hon skämdes, och jag fick en stor klump i magen. Trots att jag var en normalbyggd tjej som inte bara råkade väga mest av alla utan även vara längst.

Idag när jag ser bilder inser jag att jag aldrig var stor, på sin höjd lite kraftig i högstadiet. Men i alla år har jag haft ångest över min kropp, gömt mej i stora kläder och alltid skämts över hur jag sett ut. Och mina komplex har alltid bekräftats av min mamma. Jag är bredaxlad och lång, hon är kort och ”nätt” som det så fint heter. Har alltid fått höra att jag är ”för stor” för det ena och det andra, ”ska du verkligen äta en så stor portion” och ”de trodde inte du var min dotter, du är ju så stor” etc. Alltid ett ”värmande” ord till övers.

I sena tonåren utvecklade jag ätstörningar och gick från 70 kg till 47, sen upp i perioder, och ner i perioder. Anorexia blev bulimi och det tog över 5 år av rent jävla helvete innan jag kunde kalla mej frisk.

Nu står jag här, med två underbara barn. Med lite bristningar på låren och rumpan och visst dallrar det lite här och var, men jag är äntligen nöjd. Jag känner mej stark och frisk, och jag älskar min kropp för allt den klarat av. Jag har en kropp som är perfekt för mej. Och det känns nästan som jag kommit i mål efter en lång resa.


Kommentarer


  1. Hanna ö juni 27, 2012 on 21:48 Svara

    Oj kan inte varit lätt att höra det från mamma, men blir så glad att läsa att du kommit dit du gjort! Så jävla bra gjort!

  2. Frida augusti 1, 2012 on 19:48 Svara

    Du är jättesnygg! Känner igen mig i det du skriver! Hoppas jag kan hjälpa min dotter så att hon inte får lika skev kroppsuppfattning som jag hade..kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna