VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Anna 31 år – Grundare av sajten mammaform

Mamma till en 2 och en 4-åring samt en liten i magen som förväntas ploppa ut i oktober 2012. 

Jag har varit överviktig sedan slutet av tonåren då jag drog på mig en ätstörning. När jag blev gravid med första barnet vägde jag över 100 kg och slutade den graviditeten på 116 kg. Efter förlossningen var inget som förut. Mitt förhållande till kroppen hade sakta men säkert förändrats. Jag älskade plötsligt mina valkar, celluliter och min randiga mage. Jag insåg att min kropp är fantastiskt och det finaste jag har. Den är min egen och det är upp till mig att ta hand om den efter bästa förmåga.

Såhär såg jag ut innan preggomage nummer 3 började växa. 


Kommentarer


 1. lone juni 12, 2012 on 20:32 Svara

  Du är så jäkla häftig! Blir så inspirerad och glad av ditt driv, alltid nåt smart att säga och alltid nåt nytt på gång. och så är du så genuin och personlig, min absoluta favoritblogg! Dessutom tycker jag, som själv är tvåbarnsmamma, att det är bra gjort att hålla dina barn så pass mycket utanför – men du har alltid massa att komma med och skriva ändå.. Diggar dig och tycker det är jäkligt häftigt att vara stolt över mammakroppen som gett oss det mest värdefulla vi har i livet. jag har också verkligen ändrat självbild efter mina barn, är stolt över min kropp, med eller utan bristningar o valkar på konstiga ställen :-)

  • admin juni 15, 2012 on 20:01 Svara

   Tack för din kommentar. Jag blev väldigt glad av den.

 2. […]  Skrattar åt en kommentar jag fick på mitt bidrag till mammaformer. Av språket att döma är kommentaren skriven av de hängivna anhängarna i Flashbacktråden som […]

 3. Evelina Tornberg juli 16, 2012 on 09:28 Svara

  Tycker du är jättefin!! Men det har du väl redan fått höra av din man :)
  Jag har surfat in på sidan nu på morgonen för första gången, blev väldigt glad faktiskt av att hitta en blogg som hyllar den ”vanliga” kvinnokroppen. (Finns väl inget vanligt, men du förstår nog, kvinnokroppen som den är efter barn, år, viktpendling etc etc)
  Själv har jag inte fött några barn än, dock gjort en viktresa på 20-30 kg uppåt – och senare neråt – p.g.a. en sjukdomsperiod. Mycket jobbigt, tyckte jag till en början. Sen var jag för sjuk för att orka bry mej, jag var glad att ens ha orken till att ta en dag i taget. Nu när jag äntligen börjar bli frisk, (vikten rasade faktiskt av sej själv efter att kroppen blivit bra), så finns ju viktresan kvar i form av ärr och andra tydliga markeringar på kroppen. Men jag har valt att acceptera min kropp som den är – vara glad och tacksam över den. Jag borde inte heller klaga, med mina 28 år utan barn så är kroppen jättefin och väldigt stark, vet ju att tiden syns även den på kroppen så man ska njuta där man är och försöka vara nöjd! :) Man blir ju inte yngre direkt… 😛
  …så tack för ditt initiativ!! Det behövs i våra väldigt snedvridna samhällsideal. Vi har bara ett liv, ingen vet hur länge man får sitt liv till låns – och det finns ingen anledning att inte vara nöjd med sej själv! Givetvis måste man utifrån bästa förmåga ta hand om sin kropp med motion och kost, men även inse att de där celluliterna inte spelar någon roll den dag jag dör. Däremot gör nära och kära, barn och allra närstående det.
  KRam!

 4. Ann augusti 4, 2012 on 23:32 Svara

  Tack för denna fantastiska sida! helt underbart att se sig ”själv” och inse att alla dess år av kroppshat bara är att lägga ner.Älskart!

 5. Wilma november 22, 2012 on 08:09 Svara

  Läste om denna sida i mama och bestämde mig raskt för att kika in. Min dotter är tre år. Jag jobbar mycket med att känna att min kropp är okej. Var lätt överviktig innan jag blev gravid, men ändå ganska fina former och fast. Nu har jag liksom inte börjat träna igen. Mina bröst är mycket finare nu än innan men min mage tar tid att vänja sig vid. Mycket bristningar, och hänger som en påse över troskanten. Har inte så många kompisar som fått barn ännu, och de som har fått hör mirakulöst nog till de som återhämtat sig väldigt bra.

  Tack för denna sajt, och framförallt tack till alla mammor där ute som bidragit med bilder! Det är inte bara min mage som ser ut som en bulldeg! :) TACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna