VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Spegel, spegel i handen här: Vänligen visa var snippan är

Lovi 2 år tycker att snippan är något av det coolaste som finns just nu och jag kan inte annat än att hålla med henne. Snippan alltså. Vilken grej. Tänk att jag lyckats klämma ut två ungar från min och nu satsar på att göra det en tredje gång.

Snippan är helt enkelt fantastisk. Vid dagens blöjbyte försökte hon lokalisera delarna vid sitt underliv och jag tog fram en stor spegel för att visa henne hur hon ser ut där nere. För sonen har det varit så mycket enklare. Han har sin dinglande snopp och sin rumpa, thats it. Väldigt konkret och enkelt. Den är lite greppvänligare än en snippa så att säga. Lovi tyckte det var spännande att utforska sin kropp och jag önskar på något vis att min mamma hade gjort likadant med mig när jag var liten.

Jag vet inte om det har med att göra att min mamma kommer från en annan kultur men hemma hos oss pratades det aldrig snippa och jag vet att mamma skrämde mig med att flugor skulle sätta sig ”där nere” om jag sprang utan trosor på sommaren.

Hur stor är sannolikheten att en flugarmé skulle bygga på på en snippa? Bilden har jag lånat här.


Kommentarer


  1. Caroline Frånlund april 14, 2012 on 15:57 Svara

    Jag tror att det helt enkelt är en generationsfråga, när vi var små pratade vi heller aldrig om snippan. Däremot så var vi ju alltid nakna som barn på sommaren, långt upp i åldern så det var aldrig tal om att det var något som skulle gömmas eller något sådan..
    Kul för Lovi att få upptäcka sin snippa så tidigt, själv var man ju typ tonåring innan man tittade ordentligt första gången..

  2. Min mamma pratade heller aldrig om snippan med mig. Att pilla där det var tabu och äckligt tyckte hon…..

  3. Limndawr Sohlberg april 16, 2012 on 15:12 Svara

    Du är en föredömlig modersfigur ur min synpunkt! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna