VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

I huvudet på John Malkovich

Såg ni filmen ”I huvudet på John Malkovich” igår? Jag gjorde det och blev helt tagen från början till slut. Maken till sjuk film var det länge sedan jag såg. Jag tycker väldigt mycket om sjuka filmer och böcker eftersom de på något vis manifesterar fantasier och tankar som människor har. Jag och manusförfattaren kan ju knappast har varit de enda två som funderat över hur det skulle vara att krypa in i folks hjärnor.

Craig är marionettdockspelare, lever tillsammans med sin fru och en väldigt massa djur. De har taskig ekonomi och när han inser att han inte kan försörja sig på sin hobby beslutar han sig för att börja jobba. Han får jobb på en väldigt skum arbetsplats som har extremt lågt i tak. Enligt ”legenden” sägs det att våningsplanet som är beläget i en skyskrapa byggdes till på 1800-talet då ägaren blev förälskad i en kortvuxen kvinna. Craigs arbetsuppgifter består utav att sortera och arkivera, en dag råkar han tappa ner papper bakom ett skåp och finner en liten dörr när drar ut skåpen. Han öppnar dörren och kryper in och vad som händer sedan får ni se. Bilden har jag lånat här.

Filmen var 4 av 5 gula bananer av mig.


Kommentarer


  1. lektroluv april 14, 2012 on 15:50 Svara

    Ah, jag älskar verkligen den filmen! Ovanlig och märklig stämning hela filmen igenom, på ett positivt men samtidigt lite obehagligt sätt!

  2. Kristinmandarin (Din Inos) april 14, 2012 on 18:03 Svara

    Verkligen,verkligen älskar den filmen! Såg den för flera år sedan (typ när den kom tror jag) men såg om den för några månader sen med min sambo, som inte sett den tidigare.
    Den är verklien skruvad,men samtidigt sååå rolig! Sjukast är ju när Malkovich är inne i sitt eget huvud….:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna